Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (62 betyg)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (62 betyg)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)