För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
3.55 (62 betyg)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.

Liknande recept

Äppelsoppa med kanel

(16)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
3.55 (62 betyg)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.

Liknande recept

Äppelsoppa med kanel

(16)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(23)