Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
2.92 (12 betyg)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Banoffee-paj

(83)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
2.92 (12 betyg)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Banoffee-paj

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies