Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(427)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Niklas Saffranspannkaka

(9)

Lussebullar med kvarg

(112)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kärleksmums grundrecept

(427)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Niklas Saffranspannkaka

(9)

Lussebullar med kvarg

(112)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies