Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med kokbananpuré

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Hel kyckling med äppelcidersås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Kryddig apelsinkokt anka

Betyg
Betyg
(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med kokbananpuré

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Hel kyckling med äppelcidersås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Kryddig apelsinkokt anka

Betyg
Betyg
(5)