För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(32)

Julkalkon med cidersås

(8)

Mangokyckling med habanero

(4)

Mangokyckling

(57)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(89)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(57)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(32)

Julkalkon med cidersås

(8)

Mangokyckling med habanero

(4)

Mangokyckling

(57)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(89)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(57)