Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändsk bowl - Coop

(1)

Kryddig plommonkyckling - Coop

(0)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter - Coop

(23)

Mangokyckling med habanero - Coop

(4)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Pulled chicken med mangosalsa - Coop

(11)

Kycklinggryta med limeblad - Coop

(5)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 600 g kycklingfilé i stora bitar
  • 250 g torkade aprikoser
  • 5 dl höns- eller kycklingbuljongtärning eller fond
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 urkärnade gröna äpplen i klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 dl quinoa
  • 2 skivade salladslökar
  • 100 g cocktailtomater i klyftor

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kryddig gryta med saffran, ingefära och chili. Serverad på en bädd av quinoa med vårlök och klyftade coctailtomater.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda saffran och gurkmeja. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen. Sjud aprikoserna i buljongen cirka 5 minuter. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och chilin fräs några minuter. Tillsätt alla kryddor och salt samt kycklingbitarna. Låt steka med ytterligare några minuter.
  2. Häll på aprikoser och buljong. Rör om. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och persiljan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner vårlöken och tomaten. Servera kycklingen med quinoan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändsk bowl - Coop

(1)

Kryddig plommonkyckling - Coop

(0)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter - Coop

(23)

Mangokyckling med habanero - Coop

(4)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Pulled chicken med mangosalsa - Coop

(11)

Kycklinggryta med limeblad - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies