
Saffranskladdkaka
Enkel och supergod kladdkaka med smak av saffran och vit choklad, toppad med hallon.
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 0.5 g saffran
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl vetemjöl
- 100 g vit choklad, hackad
- Till servering
- vispgrädde
- 225 g frysta hallon
- några tsk strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Mortla saffranet med en nypa socker.
- Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i äggvispet och rör till en jämn smet. Rör ner den hackade chokladen och bred ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 1 cm höjd på kakan).
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig men inte lös. Koka upp de frysta hallonen och smaka av med lite socker. Låt kallna. Servera kakan med vispad grädde och hallon.
Liknande recept
Saffranskladdkaka
Enkel och supergod kladdkaka med smak av saffran och vit choklad, toppad med hallon.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Mortla saffranet med en nypa socker.
- Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i äggvispet och rör till en jämn smet. Rör ner den hackade chokladen och bred ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 1 cm höjd på kakan).
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig men inte lös. Koka upp de frysta hallonen och smaka av med lite socker. Låt kallna. Servera kakan med vispad grädde och hallon.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-25
Hej Helén. Det ska vara 2 dl socker. Mvh Maja, redaktör
2020-11-18
Hej hittar inte sockermängd i receptet och det behövs ju om ägg och socker ska vispas pösigt. Tacksam för svar då ingredienser redan inhandlats.
2019-12-17
Kan ni inte skriva storleken på formen i cm istället. Går ju inte att hälla upp kakan för att sedan byta form...
2019-12-07
Hur mycket strösocker i receptet?
2018-03-28
Hej! Receptet har justerats och kakan är därför mindre söt än den som var med i Mer Smak nr 11, 2017. Vi hoppas att ni vill baka kakan igen nu efter justeringarna, vi tycker som Tove och Therese att den är supergod! Men smaken är bekant som baken :) Karin: Formen vi har använt är en vanlig långpanna. Ha en bra dag!
2017-12-28
Detta recept skiljer sig på flera punkter från det som anges i er tidning! Där anges 200g vit choklad (dubbel mängd jämfört med här!), mer socker än här samt mindre mjöl än här. Receptet som anges i tidningen gav ett väldigt dåligt resultat och "kakan" blev imponerande oätlig (!) trots alla goda ingredienser. Hade såklart föredragit att använda dessa goda ingredienser till nåt som gick att äta upp också. Kändes verkligen tråkigt att den inte ens gick att äta! Eftersom er tidning går ut till så många (och antar att det är ett antal som också prövar recepten) skulle jag uppskatta om korrekturläsningen avseende recepten ses över. Inte bara för att det är trist med dåliga oätliga recept, det blir också mängder av goda ingredienser som hamnar i sopen när många använder samma felaktiga recept.
2017-12-10
Jättegod!!! Mäktig kaka som räcker långt, gott med lite grädde och lingonsylt eller något annat "rött bär" till. Denna gör vi fler gånger!
2017-12-07
Inte ett dugg gott. Slängde hela kakan. Opålitliga recept som vanligt.
2017-12-02
Oätbart. Inte ens ungarna ville ha. Håller med om att ingrediensfördelningen bör ses över. Låg som ett lager av fett över hela kakan. Ska nog testa en egen variant på detta.
2017-11-29
Vilken storlek på form hade ni till kladdkakan? Jag tog en rund springform, 23 cm, och kakan blev väldigt hård runt om kanterna. I övrigt god men mäktig.
2017-11-27
Fantastiskt god, vi hade vispad grädde och skogshallon till! Men mor och jag kallar den saffranskladdkaka. Den får en härlig kola-smak och ljuvlig saffranssmak, och konsistensen blev sådär perfekt seg (vi hade den i en rund normalstor pajform) vi kunde knappt få nog, beroendeframkallande!
2017-11-26
För att förtydliga: Känns inte balanserad med ingredienserna. För mkt smör, du kan inte ens ta i kakan utan att bli helt flottig om händerna. Smakar alldeles för sött. Följde receptet, så jag anser helt enkelt att det är ett riktigt dåligt recept. Synd på så dyra ingredienser. Hade hellre haft dem i något som man inte behövde slänga!
2017-11-26
Något av det äckligaste jag bakat någonsin. Åkte direkt ner i soptunnan!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-25
Hej Helén. Det ska vara 2 dl socker. Mvh Maja, redaktör
Helén
2020-11-18
Hej hittar inte sockermängd i receptet och det behövs ju om ägg och socker ska vispas pösigt. Tacksam för svar då ingredienser redan inhandlats.
Camilla
2019-12-17
Kan ni inte skriva storleken på formen i cm istället. Går ju inte att hälla upp kakan för att sedan byta form...
Gunilla
2019-12-07
Hur mycket strösocker i receptet?
2018-03-28
Hej! Receptet har justerats och kakan är därför mindre söt än den som var med i Mer Smak nr 11, 2017. Vi hoppas att ni vill baka kakan igen nu efter justeringarna, vi tycker som Tove och Therese att den är supergod! Men smaken är bekant som baken :) Karin: Formen vi har använt är en vanlig långpanna. Ha en bra dag!
L
2017-12-28
Detta recept skiljer sig på flera punkter från det som anges i er tidning! Där anges 200g vit choklad (dubbel mängd jämfört med här!), mer socker än här samt mindre mjöl än här. Receptet som anges i tidningen gav ett väldigt dåligt resultat och "kakan" blev imponerande oätlig (!) trots alla goda ingredienser. Hade såklart föredragit att använda dessa goda ingredienser till nåt som gick att äta upp också. Kändes verkligen tråkigt att den inte ens gick att äta! Eftersom er tidning går ut till så många (och antar att det är ett antal som också prövar recepten) skulle jag uppskatta om korrekturläsningen avseende recepten ses över. Inte bara för att det är trist med dåliga oätliga recept, det blir också mängder av goda ingredienser som hamnar i sopen när många använder samma felaktiga recept.
Tove
2017-12-10
Jättegod!!! Mäktig kaka som räcker långt, gott med lite grädde och lingonsylt eller något annat "rött bär" till. Denna gör vi fler gånger!
Susanna
2017-12-07
Inte ett dugg gott. Slängde hela kakan. Opålitliga recept som vanligt.
Lisa
2017-12-02
Oätbart. Inte ens ungarna ville ha. Håller med om att ingrediensfördelningen bör ses över. Låg som ett lager av fett över hela kakan. Ska nog testa en egen variant på detta.
Karin
2017-11-29
Vilken storlek på form hade ni till kladdkakan? Jag tog en rund springform, 23 cm, och kakan blev väldigt hård runt om kanterna. I övrigt god men mäktig.
Therese
2017-11-27
Fantastiskt god, vi hade vispad grädde och skogshallon till! Men mor och jag kallar den saffranskladdkaka. Den får en härlig kola-smak och ljuvlig saffranssmak, och konsistensen blev sådär perfekt seg (vi hade den i en rund normalstor pajform) vi kunde knappt få nog, beroendeframkallande!
Karin
2017-11-26
För att förtydliga: Känns inte balanserad med ingredienserna. För mkt smör, du kan inte ens ta i kakan utan att bli helt flottig om händerna. Smakar alldeles för sött. Följde receptet, så jag anser helt enkelt att det är ett riktigt dåligt recept. Synd på så dyra ingredienser. Hade hellre haft dem i något som man inte behövde slänga!
Karin
2017-11-26
Något av det äckligaste jag bakat någonsin. Åkte direkt ner i soptunnan!