Saffransinkokta päron med björnbär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Päronen på en spegel av björnbärspuré och några blad citronmeliss.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 6 st päron
  • Till sockerlagen:
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 0.25 citron, pressad saft
  • Till björnbärssåsen:
  • 250 g björnbär (finns frysta)
  • 1 msk florsocker
  • 0.25 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till sockerlagen och låt sjuda ett par minuter. Skala päronen och skrapa skaften med en kniv. Lägg ner päronen i sockerlagen och koka dem nästan mjuka. Använd stora hårda päron. Det är svårt att ange någon exakt koktid eftersom det beror på hur mogen frukten är. Prova med en sticka så att de inte blir för kokta och mosiga. De ska vara nätt och jämnt mjuka. Låt kallna.
  2. Kör björnbär, florsocker och pressad citron i matberedare till en slätpuré.
  3. Servera päronen med björnbärspurén och dekorera med citronmelissen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Pina colada ice pops

(4)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(161)

Päronmuffins

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 st päron
  • Till sockerlagen:
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 0.25 citron, pressad saft
  • Till björnbärssåsen:
  • 250 g björnbär (finns frysta)
  • 1 msk florsocker
  • 0.25 citron, pressad saft

Saffransinkokta päron med björnbär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Päronen på en spegel av björnbärspuré och några blad citronmeliss.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till sockerlagen och låt sjuda ett par minuter. Skala päronen och skrapa skaften med en kniv. Lägg ner päronen i sockerlagen och koka dem nästan mjuka. Använd stora hårda päron. Det är svårt att ange någon exakt koktid eftersom det beror på hur mogen frukten är. Prova med en sticka så att de inte blir för kokta och mosiga. De ska vara nätt och jämnt mjuka. Låt kallna.
  2. Kör björnbär, florsocker och pressad citron i matberedare till en slätpuré.
  3. Servera päronen med björnbärspurén och dekorera med citronmelissen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Pina colada ice pops

(4)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(161)

Päronmuffins

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies