Saffransglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.74 (58 betyg)

Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 250 g Kesella
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 g saffran, (1 kuvert = 0,5 g)

Gör så här

  1. Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
  2. Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel vaniljsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 250 g Kesella
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 g saffran, (1 kuvert = 0,5 g)

Saffransglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.74 (58 betyg)

Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
  2. Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel vaniljsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)