Saffransglass

Betyg (1-5):
2.68 (56 betyg)

Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 g saffran, (1 kuvert = 0,5 g)

Gör så här

  1. Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
  2. Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gammaldags vaniljglass

(18)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(11)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 g saffran, (1 kuvert = 0,5 g)

Saffransglass

Betyg (1-5):
2.68 (56 betyg)

Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
  2. Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gammaldags vaniljglass

(18)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(11)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies