
Saffransglass
Betyg (1-5):
Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 250 g Kesella
- 0.5 dl socker
- 0.5 g saffran, (1 kuvert = 0,5 g)
Gör så här
- Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
- Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.
Liknande recept
Saffransglass
Betyg (1-5):
Det är roligt att använda saffran till annat än lussekatter. I glass kommer saffranet verkligen till sin fulla rätt!
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
- Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!