För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Betyg (1-5):
4.58 (12 betyg)

Lysande gul favoriträtt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 1 granatäpple
  • 0.5 tsk salt
  • Kanderade cashewnötter
  • 100 g cashewnötter eller andra nötter
  • 1 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 msk rörsocker, finkornigt
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Kanderade nötter: Värm ugnen till 200°. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.

Grönkålschips:

  1. Riv grönskålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen, ca 8 min.
  2. Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 min med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Servering

Gör ev en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar.

Tips

De kanderade cashewnötterna är helt underbara! De kan göras separat och serveras som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Saffransbakad fänkål

(36)

Caprese på Mastios vis

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Svart bönsallad

(1)

Zucchini i het chililag

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 1 granatäpple
  • 0.5 tsk salt
  • Kanderade cashewnötter
  • 100 g cashewnötter eller andra nötter
  • 1 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 msk rörsocker, finkornigt
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 nypa salt

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Betyg (1-5):
4.58 (12 betyg)

Lysande gul favoriträtt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kanderade nötter: Värm ugnen till 200°. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.

Grönkålschips:

  1. Riv grönskålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen, ca 8 min.
  2. Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 min med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Servering

Gör ev en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar.

Tips

De kanderade cashewnötterna är helt underbara! De kan göras separat och serveras som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Saffransbakad fänkål

(36)

Caprese på Mastios vis

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Svart bönsallad

(1)

Zucchini i het chililag

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)