Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.58 (12 betyg)

Lysande gul favoriträtt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 1 granatäpple
  • 0.5 tsk salt
  • Kanderade cashewnötter
  • 100 g cashewnötter eller andra nötter
  • 1 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 msk rörsocker, finkornigt
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Kanderade nötter: Värm ugnen till 200°. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.

Grönkålschips:

  1. Riv grönskålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen, ca 8 min.
  2. Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 min med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Servering

Gör ev en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar.

Tips

De kanderade cashewnötterna är helt underbara! De kan göras separat och serveras som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 1 granatäpple
  • 0.5 tsk salt
  • Kanderade cashewnötter
  • 100 g cashewnötter eller andra nötter
  • 1 msk sirap, gärna lönnsirap
  • 1 msk rörsocker, finkornigt
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 nypa salt

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.58 (12 betyg)

Lysande gul favoriträtt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kanderade nötter: Värm ugnen till 200°. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.

Grönkålschips:

  1. Riv grönskålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen, ca 8 min.
  2. Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 min med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Servering

Gör ev en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar.

Tips

De kanderade cashewnötterna är helt underbara! De kan göras separat och serveras som snacks.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(2)