Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
3.28 (108 betyg)

Julsmakerna saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant kaka som gjord för att matcha just glögg. Och riktigt jultjusig blir den med färgglada granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200-150º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g smör
  • 30 fint krossade pepparkakor
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 400 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 g saffran
  • 1 urkärnat granatäpple

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2018-12-22

Mycket god och rätt lättlagad. Har gjort den flera gånger. Oftast är det ju tvärtom men den blir faktiskt betydligt snyggare än på receptbilden.

Coop

2018-12-07

Hej Gunilla! Tyvärr måste man som du säger ha en form som håller tätt, det gäller för många sorters kaksmet och cheesecake-smet. Är man osäker på om formen håller tätt kan man alltid klä den med bakplåtspapper. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lena Ekberg

2015-01-16

Otroligt god

Pelle

2012-12-01

Kanonisk! Men den bör vara kylskåpskall.

Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Saffranscheesecake

(24)

Ingefärscheesecake

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 30 fint krossade pepparkakor
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 400 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 g saffran
  • 1 urkärnat granatäpple

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
3.28 (108 betyg)

Julsmakerna saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant kaka som gjord för att matcha just glögg. Och riktigt jultjusig blir den med färgglada granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200-150º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2018-12-22

Mycket god och rätt lättlagad. Har gjort den flera gånger. Oftast är det ju tvärtom men den blir faktiskt betydligt snyggare än på receptbilden.

Coop

2018-12-07

Hej Gunilla! Tyvärr måste man som du säger ha en form som håller tätt, det gäller för många sorters kaksmet och cheesecake-smet. Är man osäker på om formen håller tätt kan man alltid klä den med bakplåtspapper. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lena Ekberg

2015-01-16

Otroligt god

Pelle

2012-12-01

Kanonisk! Men den bör vara kylskåpskall.

Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Saffranscheesecake

(24)

Ingefärscheesecake

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies