Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (110 betyg)

Julsmakerna saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant kaka som gjord för att matcha just glögg. Och riktigt jultjusig blir den med färgglada granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º-150º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 30 fint krossade pepparkakor
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 400 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 g saffran
  • 1 urkärnat granatäpple

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2018-12-22

Mycket god och rätt lättlagad. Har gjort den flera gånger. Oftast är det ju tvärtom men den blir faktiskt betydligt snyggare än på receptbilden.

Checkbox Coop

2018-12-07

Hej Gunilla! Tyvärr måste man som du säger ha en form som håller tätt, det gäller för många sorters kaksmet och cheesecake-smet. Är man osäker på om formen håller tätt kan man alltid klä den med bakplåtspapper. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lena Ekberg

2015-01-16

Otroligt god

Pelle

2012-12-01

Kanonisk! Men den bör vara kylskåpskall.

Liknande recept

Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(51)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 30 fint krossade pepparkakor
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 400 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 g saffran
  • 1 urkärnat granatäpple

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (110 betyg)

Julsmakerna saffran och pepparkaka möts i en frisk och elegant kaka som gjord för att matcha just glögg. Och riktigt jultjusig blir den med färgglada granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º-150º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2018-12-22

Mycket god och rätt lättlagad. Har gjort den flera gånger. Oftast är det ju tvärtom men den blir faktiskt betydligt snyggare än på receptbilden.

Checkbox Coop

2018-12-07

Hej Gunilla! Tyvärr måste man som du säger ha en form som håller tätt, det gäller för många sorters kaksmet och cheesecake-smet. Är man osäker på om formen håller tätt kan man alltid klä den med bakplåtspapper. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lena Ekberg

2015-01-16

Otroligt god

Pelle

2012-12-01

Kanonisk! Men den bör vara kylskåpskall.

Liknande recept

Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(51)