Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.29 (31 betyg)

Julig och smakrik cheesecake med saffran, vit choklad, yoghurt och färskost. Perfekt som efterrätt på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl och frys
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 40 g smör
  • 300 g havrekakor (gärna änglamark)
  • 400 g naturell färskost
  • 4 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 g saffran
  • 300 g vit choklad
  • Garnering
  • frysta lingon
  • hyvlad vit choklad

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa kakorna till ett fint smul och rör ihop med smöret. Täck botten på en form med löstagbar kant, (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten. Låt stå i frysen medan fyllningen förbereds.
  2. Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker och citronskal (endast det gula). Blanda citronsaft och saffran och rör ner i färskostblandningen. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
  3. Rör ca 1 dl av färskostblandningen med den smälta chokladen. Rör sedan ner det i resten av färskostblandningen. Bred ut fyllningen i formen.
  4. Låt stå i frysen ca 3 tim. Ställ i kyl att tina 2 tim innan servering. Garnera med lingon och vit choklad. Cheesecaken kan förberedas och förvaras i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Alf och Andrea, 300g vit choklad finns numera i ingredienslistan, testa att uppdatera ert cacheminne så bör det uppdateras! Lycka till i köket!

Alf

2019-12-09

De 300g vitchoklad är fortfarande inte med i receptet och missas när man lägger detta recept i inköpslistan.

Andrea

2019-12-07

I receptet framkommer det inte hur mycket vit choklad man ska smälta?

Coop

2019-12-03

Hej Linda! Om fönstret är litet, så hamnar 'ingredienser' och 'gör så här' på varandra, då måste du trycka den ena för att den ska komma fram! Lycka till med bakandet!

Linda

2019-12-02

Ingredienserna syns inte för mig heller (safari), bara "Gör så här".

Coop

2019-11-28

Hej Anne-Marie! Vad använder du för webbläsare? Testa att använda en annan, exempelvis Chrome. Lycka till med tekniken och bakandet!

Anne-Marie

2019-11-25

Såg att chokladen hade fallit bort i ditt recept. Jag får inga ingredienser alls. Inte på något recept. Vad kan vara fel.

Coop

2019-11-20

Hej Anna och Solveig! Chokladen hade fallit bort, men är nu tillbaka, det ska 300 g! Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-19

Ser gott ut. Men om det ska vara vit choklad i färskostblandningen får ni gärna skriva dit mängden.

Solveig I

2019-11-18

Punkt 2, slutet: Hacka chokladen - vilken choklad?

Liknande recept

Valentinhjärtan

(17)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Lussebullar med kvarg

(115)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Saffranspannkaka

(12)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 40 g smör
  • 300 g havrekakor (gärna änglamark)
  • 400 g naturell färskost
  • 4 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 g saffran
  • 300 g vit choklad
  • Garnering
  • frysta lingon
  • hyvlad vit choklad

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.29 (31 betyg)

Julig och smakrik cheesecake med saffran, vit choklad, yoghurt och färskost. Perfekt som efterrätt på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl och frys
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa kakorna till ett fint smul och rör ihop med smöret. Täck botten på en form med löstagbar kant, (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten. Låt stå i frysen medan fyllningen förbereds.
  2. Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker och citronskal (endast det gula). Blanda citronsaft och saffran och rör ner i färskostblandningen. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
  3. Rör ca 1 dl av färskostblandningen med den smälta chokladen. Rör sedan ner det i resten av färskostblandningen. Bred ut fyllningen i formen.
  4. Låt stå i frysen ca 3 tim. Ställ i kyl att tina 2 tim innan servering. Garnera med lingon och vit choklad. Cheesecaken kan förberedas och förvaras i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Alf och Andrea, 300g vit choklad finns numera i ingredienslistan, testa att uppdatera ert cacheminne så bör det uppdateras! Lycka till i köket!

Alf

2019-12-09

De 300g vitchoklad är fortfarande inte med i receptet och missas när man lägger detta recept i inköpslistan.

Andrea

2019-12-07

I receptet framkommer det inte hur mycket vit choklad man ska smälta?

Coop

2019-12-03

Hej Linda! Om fönstret är litet, så hamnar 'ingredienser' och 'gör så här' på varandra, då måste du trycka den ena för att den ska komma fram! Lycka till med bakandet!

Linda

2019-12-02

Ingredienserna syns inte för mig heller (safari), bara "Gör så här".

Coop

2019-11-28

Hej Anne-Marie! Vad använder du för webbläsare? Testa att använda en annan, exempelvis Chrome. Lycka till med tekniken och bakandet!

Anne-Marie

2019-11-25

Såg att chokladen hade fallit bort i ditt recept. Jag får inga ingredienser alls. Inte på något recept. Vad kan vara fel.

Coop

2019-11-20

Hej Anna och Solveig! Chokladen hade fallit bort, men är nu tillbaka, det ska 300 g! Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-19

Ser gott ut. Men om det ska vara vit choklad i färskostblandningen får ni gärna skriva dit mängden.

Solveig I

2019-11-18

Punkt 2, slutet: Hacka chokladen - vilken choklad?

Liknande recept

Valentinhjärtan

(17)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Lussebullar med kvarg

(115)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Saffranspannkaka

(12)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies