Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Julig och smakrik cheesecake med saffran, vit choklad, yoghurt och färskost. Perfekt som efterrätt på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl och frys
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 40 g smör
  • 300 g havrekakor (gärna änglamark)
  • 400 g naturell färskost
  • 4 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 g saffran
  • 300 g vit choklad
  • Garnering
  • frysta lingon
  • hyvlad vit choklad

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa kakorna till ett fint smul och rör ihop med smöret. Täck botten på en form med löstagbar kant, (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten. Låt stå i frysen medan fyllningen förbereds.
  2. Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker och citronskal (endast det gula). Blanda citronsaft och saffran och rör ner i färskostblandningen. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
  3. Rör ca 1 dl av färskostblandningen med den smälta chokladen. Rör sedan ner det i resten av färskostblandningen. Bred ut fyllningen i formen.
  4. Låt stå i frysen ca 3 tim. Ställ i kyl att tina 2 tim innan servering. Garnera med lingon och vit choklad. Cheesecaken kan förberedas och förvaras i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-20

Hej Anna och Solveig! Chokladen hade fallit bort, men är nu tillbaka, det ska 300 g! Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-19

Ser gott ut. Men om det ska vara vit choklad i färskostblandningen får ni gärna skriva dit mängden.

Solveig I

2019-11-18

Punkt 2, slutet: Hacka chokladen - vilken choklad?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 40 g smör
  • 300 g havrekakor (gärna änglamark)
  • 400 g naturell färskost
  • 4 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 g saffran
  • 300 g vit choklad
  • Garnering
  • frysta lingon
  • hyvlad vit choklad

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Julig och smakrik cheesecake med saffran, vit choklad, yoghurt och färskost. Perfekt som efterrätt på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + tid i kyl och frys
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa kakorna till ett fint smul och rör ihop med smöret. Täck botten på en form med löstagbar kant, (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten. Låt stå i frysen medan fyllningen förbereds.
  2. Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker och citronskal (endast det gula). Blanda citronsaft och saffran och rör ner i färskostblandningen. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
  3. Rör ca 1 dl av färskostblandningen med den smälta chokladen. Rör sedan ner det i resten av färskostblandningen. Bred ut fyllningen i formen.
  4. Låt stå i frysen ca 3 tim. Ställ i kyl att tina 2 tim innan servering. Garnera med lingon och vit choklad. Cheesecaken kan förberedas och förvaras i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-20

Hej Anna och Solveig! Chokladen hade fallit bort, men är nu tillbaka, det ska 300 g! Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-19

Ser gott ut. Men om det ska vara vit choklad i färskostblandningen får ni gärna skriva dit mängden.

Solveig I

2019-11-18

Punkt 2, slutet: Hacka chokladen - vilken choklad?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies