Saffransaioli

Betyg (1-5):
2.09 (22 betyg)

En gyllengul sås med mästerlig smak. Piffar till vilken skaldjursfest som helst!

Tillagningstid: 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar.
  2. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök, saffran och kajennpeppar sist och rör om väl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Brioche saffransbullar

(19)

Devil's eggs

(0)

Ägg med varm gubbröra

(2)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Söta tortillachips med kanel

(1)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 krm kajennpeppar

Saffransaioli

Betyg (1-5):
2.09 (22 betyg)

En gyllengul sås med mästerlig smak. Piffar till vilken skaldjursfest som helst!

Tillagningstid: 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar.
  2. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök, saffran och kajennpeppar sist och rör om väl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Brioche saffransbullar

(19)

Devil's eggs

(0)

Ägg med varm gubbröra

(2)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Söta tortillachips med kanel

(1)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies