Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (18 betyg)

Fruktsallad med fyllig sås, som på italienska heter zabaglione.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl mango i bitar
  • 1 dl ananas i bitar
  • 1 dl physalis
  • 1 dl bär, t ex hallon
  • Sabayonne:
  • 4 ägg, endast gulor
  • 4 msk sött vitt vin t ex vitt portvin
  • 4 msk florsocker

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka upp lite vatten i en kastrull. Vispa ihop ingredienserna till sabayonen i en skål och ställ den över kastrullen. (Skålen ska inte nå ner till vattnet.) Vispa blandningen tills den tjocknat. Ta skålen från värmen och vispa såsen kall. Kan göras i förväg och förvaras övertäckt i kylen.
  2. Blanda frukt och bär i en skål eller portionsglas. Servera med såsen.

Tips

Äggvitor går bra att frysa och spara till t.ex. maränger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika :-)

2012-10-05

Jag vill spara det här receptet och kunna titta på det som favorit i mobilappen när jag ska laga det imorgon

Liknande recept

Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bananpannkakor med bär och kvarg

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl mango i bitar
  • 1 dl ananas i bitar
  • 1 dl physalis
  • 1 dl bär, t ex hallon
  • Sabayonne:
  • 4 ägg, endast gulor
  • 4 msk sött vitt vin t ex vitt portvin
  • 4 msk florsocker

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (18 betyg)

Fruktsallad med fyllig sås, som på italienska heter zabaglione.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka upp lite vatten i en kastrull. Vispa ihop ingredienserna till sabayonen i en skål och ställ den över kastrullen. (Skålen ska inte nå ner till vattnet.) Vispa blandningen tills den tjocknat. Ta skålen från värmen och vispa såsen kall. Kan göras i förväg och förvaras övertäckt i kylen.
  2. Blanda frukt och bär i en skål eller portionsglas. Servera med såsen.

Tips

Äggvitor går bra att frysa och spara till t.ex. maränger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika :-)

2012-10-05

Jag vill spara det här receptet och kunna titta på det som favorit i mobilappen när jag ska laga det imorgon

Liknande recept

Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bananpannkakor med bär och kvarg

Betyg
Betyg
(5)