
Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa
Betyg (1-5):
Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g ryggbiff, i skivor
- valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 kg sötpotatis
- Fetaostsalsa:
- 1 liten gurka
- 1 salladslök
- 150 g fetaost
- 1 dl hackad dill
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 citron, pressad saft
Gör så här
- Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
- Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
- Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.
Liknande recept
Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa
Betyg (1-5):
Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
- Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
- Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-20
Jättekonstigt, på gränsen till osmakligt...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Camilla
2020-05-20
Jättekonstigt, på gränsen till osmakligt...