Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg sötpotatis
  • Fetaostsalsa:
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
  2. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
  3. Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(47)

Julkorv

(15)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg sötpotatis
  • Fetaostsalsa:
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
  2. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
  3. Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(47)

Julkorv

(15)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies