För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rustik bondgryta

Betyg (1-5):
2.88 (40 betyg)

God fläskgryta med med massor av härliga rotsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinkstek eller picnicbog
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 300 g skivad morot
  • 200 g skivad palsternacka
  • 200 g tärnad kålrot
  • 200 g broccolibuketter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa och tärna köttet. Bryn kött och lök i smör ca 5 min. Tillsätt vatten, salt, peppar och lagerblad. Låt koka 1 tim.
  2. Tillsätt rotfrukterna och låt koka tills de mjuknat, ca 20 min. Tillsätt broccoli och crème fraiche. Rör om ordentligt och koka ytterligare 5 min.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis toppad med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-14

Hej Frida och Lena! Det ska vara 0.5 tsk svartpeppar! Och 3 dl vatten stämmer, men spä på mer om de behövs. Vattnet ska endast täcka köttet. Lycka till i köket!

Frida

2019-11-13

Hej! Är inte 3 dl vatten för lite?

Lena Strand

2014-11-01

0,5 svartpeppar, vad menar ni med det?

Josephine

2014-03-06

Enkelt och riktigt gott! Använde mig av skinkstek, så vet inte hur det blir med picnicbog. Mysig gryta som som värmer i magen :)

Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Medelhavsgratäng

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Moussakagratäng

(55)

Kåldolmar med savoykål

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g skinkstek eller picnicbog
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 300 g skivad morot
  • 200 g skivad palsternacka
  • 200 g tärnad kålrot
  • 200 g broccolibuketter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl hackad bladpersilja

Rustik bondgryta

Betyg (1-5):
2.88 (40 betyg)

God fläskgryta med med massor av härliga rotsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och tärna köttet. Bryn kött och lök i smör ca 5 min. Tillsätt vatten, salt, peppar och lagerblad. Låt koka 1 tim.
  2. Tillsätt rotfrukterna och låt koka tills de mjuknat, ca 20 min. Tillsätt broccoli och crème fraiche. Rör om ordentligt och koka ytterligare 5 min.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis toppad med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-14

Hej Frida och Lena! Det ska vara 0.5 tsk svartpeppar! Och 3 dl vatten stämmer, men spä på mer om de behövs. Vattnet ska endast täcka köttet. Lycka till i köket!

Frida

2019-11-13

Hej! Är inte 3 dl vatten för lite?

Lena Strand

2014-11-01

0,5 svartpeppar, vad menar ni med det?

Josephine

2014-03-06

Enkelt och riktigt gott! Använde mig av skinkstek, så vet inte hur det blir med picnicbog. Mysig gryta som som värmer i magen :)

Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Medelhavsgratäng

(22)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Moussakagratäng

(55)

Kåldolmar med savoykål

(2)