För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rustik bondgryta

Betyg (1-5):
2.9 (41 betyg)

God fläskgryta med med massor av härliga rotsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinkstek eller picnicbog
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 300 g skivad morot
  • 200 g skivad palsternacka
  • 200 g tärnad kålrot
  • 200 g broccolibuketter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa och tärna köttet. Bryn kött och lök i smör ca 5 min. Tillsätt vatten, salt, peppar och lagerblad. Låt koka 1 tim.
  2. Tillsätt rotfrukterna och låt koka tills de mjuknat, ca 20 min. Tillsätt broccoli och crème fraiche. Rör om ordentligt och koka ytterligare 5 min.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis toppad med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-14

Hej Frida och Lena! Det ska vara 0.5 tsk svartpeppar! Och 3 dl vatten stämmer, men spä på mer om de behövs. Vattnet ska endast täcka köttet. Lycka till i köket!

Frida

2019-11-13

Hej! Är inte 3 dl vatten för lite?

Lena Strand

2014-11-01

0,5 svartpeppar, vad menar ni med det?

Josephine

2014-03-06

Enkelt och riktigt gott! Använde mig av skinkstek, så vet inte hur det blir med picnicbog. Mysig gryta som som värmer i magen :)

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Orientalisk lammgryta

(6)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Mustig lammgryta med pumpa och indiska smaker

(9)

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

(4)

Kålpudding med ris

(63)

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(144)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g skinkstek eller picnicbog
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 300 g skivad morot
  • 200 g skivad palsternacka
  • 200 g tärnad kålrot
  • 200 g broccolibuketter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis
  • 0.5 dl hackad bladpersilja

Rustik bondgryta

Betyg (1-5):
2.9 (41 betyg)

God fläskgryta med med massor av härliga rotsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och tärna köttet. Bryn kött och lök i smör ca 5 min. Tillsätt vatten, salt, peppar och lagerblad. Låt koka 1 tim.
  2. Tillsätt rotfrukterna och låt koka tills de mjuknat, ca 20 min. Tillsätt broccoli och crème fraiche. Rör om ordentligt och koka ytterligare 5 min.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis toppad med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-14

Hej Frida och Lena! Det ska vara 0.5 tsk svartpeppar! Och 3 dl vatten stämmer, men spä på mer om de behövs. Vattnet ska endast täcka köttet. Lycka till i köket!

Frida

2019-11-13

Hej! Är inte 3 dl vatten för lite?

Lena Strand

2014-11-01

0,5 svartpeppar, vad menar ni med det?

Josephine

2014-03-06

Enkelt och riktigt gott! Använde mig av skinkstek, så vet inte hur det blir med picnicbog. Mysig gryta som som värmer i magen :)

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Orientalisk lammgryta

(6)

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

(26)

Mustig lammgryta med pumpa och indiska smaker

(9)

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

(4)

Kålpudding med ris

(63)

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(144)