Runt bondbröd med äpple och vita bönor

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Saftigt och superanvändbart: som matig macka, knapriga krutonger och sist som ströbröd! Recept av Ebba Sand

Tillagningstid: 1 tim20 min + 8 tim jästid
Ugnstemperatur:200-250º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 400 g stora vita bönor, avsköljda
  • 1 äpple
  • 12 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 8 dl dinkelmjöl + till utbakning

Gör så här

  1. Mosa bönorna lätt med en gaffel. Riv äpplet grovt med skalet kvar. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, bönor, äpple och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar, eller över natten.
  3. Stjälp upp degen i en mjölad rund form (ev en kakform med löstagbar kant). Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Sätt ugnen på 250° och ställ in formen i mitten av ugnen. Släng in ½ dl vatten på en ugnsplåt under brödet innan du stänger ugnsluckan.
  4. Grädda ca 20 min och sänk sedan värmen till 200°. Grädda ytterligare ca 30 min. Brödet ska ha en innertemperatur på 96–98°. Stjälp upp brödet och låt svalna helt innan du skär i det.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 400 g stora vita bönor, avsköljda
  • 1 äpple
  • 12 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 8 dl dinkelmjöl + till utbakning

Runt bondbröd med äpple och vita bönor

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Saftigt och superanvändbart: som matig macka, knapriga krutonger och sist som ströbröd! Recept av Ebba Sand

Tillagningstid: 1 tim20 min + 8 tim jästid
Ugnstemperatur:200-250º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna lätt med en gaffel. Riv äpplet grovt med skalet kvar. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, bönor, äpple och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar, eller över natten.
  3. Stjälp upp degen i en mjölad rund form (ev en kakform med löstagbar kant). Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Sätt ugnen på 250° och ställ in formen i mitten av ugnen. Släng in ½ dl vatten på en ugnsplåt under brödet innan du stänger ugnsluckan.
  4. Grädda ca 20 min och sänk sedan värmen till 200°. Grädda ytterligare ca 30 min. Brödet ska ha en innertemperatur på 96–98°. Stjälp upp brödet och låt svalna helt innan du skär i det.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies