För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg (1-5):
3.04 (114 betyg)

Rulltårta med ljuvlig fyllning med smak av vit choklad och bär.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl muskovadosocker eller strösocker
  • 2 dl rostad flagad mandel
  • Fyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g björnbär och hallon

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Smält chokladen med ca 1/2 dl av grädden i en skål över vattenbad. Var försiktig med värmen vit choklad bränns lätt. Låt blandningen svalna helt.
  2. Blanda den helt avsvalnade vita chokladen med grädde. Vispa med elvisp, men inte för länge då kan den spricka.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och grädda ca 5 min.
  4. Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet och dra av papperet som kakan gräddats på. Om det är svårt att få kakan att släppa, pensla lite kallt vatten på papperet. Låt kakan svalna helt.
  5. Bred fyllningen i ett jämnt lager på rulltårtskakan. Rulla ihop och rulla samtidigt in mandel och socker runt om rulltårtan.

Tips

Rulla ihop den utan fyllning, tills den svalnar annars smälter grädden om den läggs på en varm kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-10

Till Susanne: Bären strös ovanpå rulltårtan.

Susanne

2017-01-09

Ska bären blandas i chokladsmeten? Eller ska de bara strös uppepå?

Sara

2015-04-09

Grädden som blandas med den vita chokladen måste vara väldigt kall innan den vispas.

Mia Johansson

2012-07-23

Att vispa grädde och den smälta chokladen fungerade inte, det skar sig, när jag sen vände ned bären blev det alldeles vattnigt. Skulle nog vilja vända ned den smälta chokladen i den redan vispade grädden. Men den blev god ändå. ;-)

Lina

2012-07-16

Hej

Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hallontarte

(34)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl muskovadosocker eller strösocker
  • 2 dl rostad flagad mandel
  • Fyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g björnbär och hallon

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg (1-5):
3.04 (114 betyg)

Rulltårta med ljuvlig fyllning med smak av vit choklad och bär.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Smält chokladen med ca 1/2 dl av grädden i en skål över vattenbad. Var försiktig med värmen vit choklad bränns lätt. Låt blandningen svalna helt.
  2. Blanda den helt avsvalnade vita chokladen med grädde. Vispa med elvisp, men inte för länge då kan den spricka.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och grädda ca 5 min.
  4. Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet och dra av papperet som kakan gräddats på. Om det är svårt att få kakan att släppa, pensla lite kallt vatten på papperet. Låt kakan svalna helt.
  5. Bred fyllningen i ett jämnt lager på rulltårtskakan. Rulla ihop och rulla samtidigt in mandel och socker runt om rulltårtan.

Tips

Rulla ihop den utan fyllning, tills den svalnar annars smälter grädden om den läggs på en varm kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-10

Till Susanne: Bären strös ovanpå rulltårtan.

Susanne

2017-01-09

Ska bären blandas i chokladsmeten? Eller ska de bara strös uppepå?

Sara

2015-04-09

Grädden som blandas med den vita chokladen måste vara väldigt kall innan den vispas.

Mia Johansson

2012-07-23

Att vispa grädde och den smälta chokladen fungerade inte, det skar sig, när jag sen vände ned bären blev det alldeles vattnigt. Skulle nog vilja vända ned den smälta chokladen i den redan vispade grädden. Men den blev god ändå. ;-)

Lina

2012-07-16

Hej

Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hallontarte

(34)