Rotselleripuck med chèvre och honung

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt som tilltugg eller förrätt. Rostad rotselleri som grund toppad med chèvre och honung.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 350 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 140 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 salladsblad, tex gemsallad
  • färsk rosmarin, till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin. Skär ut 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg med mjuk mitt, ca 20 min. Salta.
  2. Lägg på en skiva chèvre, ringla över honung, strö över pinjenötter. Låt osten smälta någon minut i ugnen. Lägg rotsellerin på ett salladsblad vid servering och garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-09

Till Christoffer: Vi ber om ursäkt - prova med 2 cm tjocka skivor istället. Lycka till!

Christoffer

2018-03-31

4 cm tjocka? Låter väldigt tjockt. Är det bredden som avses?

Liknande recept

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

(9)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(19)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Frasig minipizza

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 350 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 140 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 salladsblad, tex gemsallad
  • färsk rosmarin, till garnering
  • salt

Rotselleripuck med chèvre och honung

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt som tilltugg eller förrätt. Rostad rotselleri som grund toppad med chèvre och honung.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin. Skär ut 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg med mjuk mitt, ca 20 min. Salta.
  2. Lägg på en skiva chèvre, ringla över honung, strö över pinjenötter. Låt osten smälta någon minut i ugnen. Lägg rotsellerin på ett salladsblad vid servering och garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-04-09

Till Christoffer: Vi ber om ursäkt - prova med 2 cm tjocka skivor istället. Lycka till!

Christoffer

2018-03-31

4 cm tjocka? Låter väldigt tjockt. Är det bredden som avses?

Liknande recept

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

(9)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(19)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Frasig minipizza

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies