Rotselleripotage

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig soppa på rotselleri, potatis och purjolök, Recept av Tommy Myllymäki ur kokboken Potage och Buljong.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g potatis
  • 100 g purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 timjankvist, repade blad
  • 1.5 liter kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • salt
  • Till servering
  • 0.5 dl solrosfrön, torrostade
  • 100 g gruyèreost eller annan lagrad ost, tunt hyvlad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala och tärna rotselleri och potatis i ca 2 x 2 cm stora bitar. Strimla purjolöken grovt och fräs i smör i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt rotselleri, potatis och timjan.
  2. Häll i buljongen och låt sjuda under lock minst 1 timme. Krossa potatis och rotselleri lite med en ballongvisp så att soppan blir lite krämig men ändå har bitar kvar. Smaka av med salt.
  3. Toppa soppan med solrosfrön, gruyère, rapsolja och gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-01-23

Supergott! T o m den konsistenspetigaste i familjen åt och tog om.

Liknande recept

Rösti - Coop

(9)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g potatis
  • 100 g purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 timjankvist, repade blad
  • 1.5 liter kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • salt
  • Till servering
  • 0.5 dl solrosfrön, torrostade
  • 100 g gruyèreost eller annan lagrad ost, tunt hyvlad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren gräslök

Rotselleripotage

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig soppa på rotselleri, potatis och purjolök, Recept av Tommy Myllymäki ur kokboken Potage och Buljong.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna rotselleri och potatis i ca 2 x 2 cm stora bitar. Strimla purjolöken grovt och fräs i smör i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt rotselleri, potatis och timjan.
  2. Häll i buljongen och låt sjuda under lock minst 1 timme. Krossa potatis och rotselleri lite med en ballongvisp så att soppan blir lite krämig men ändå har bitar kvar. Smaka av med salt.
  3. Toppa soppan med solrosfrön, gruyère, rapsolja och gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-01-23

Supergott! T o m den konsistenspetigaste i familjen åt och tog om.

Liknande recept

Rösti - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies