Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
4.36 (11 betyg)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!

Liknande recept

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Löjromschips

(6)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Löjrom med tillbehör

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Löjromsröra

(1)

Lerpottasill

(1)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
4.36 (11 betyg)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!

Liknande recept

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Löjromschips

(6)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Löjrom med tillbehör

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Löjromsröra

(1)

Lerpottasill

(1)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies