Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (15 betyg)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lerpottasill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pepparsill med äpple och lök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (15 betyg)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lerpottasill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pepparsill med äpple och lök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)