För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg rotselleri
  • 2 msk oliver
  • 1 tsk flingsalt ev mer
  • 1 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • Brocolipuré samt crudité:
  • 300 g broccoli
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk bikarbonat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 25 g plockad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk salt
  • Råstekt broccoli:
  • 400 g broccolibuketter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Pocherat ägg:
  • 8 ägg
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Garnering:
  • dillvippor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tvätta eller skala rotsellerin med en vass kniv. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 2 timmar. Skär i klyftor vid servering, ringla över olivolja samt strö på flingsalt, citronskal och vrid över peppar.

Broccolipuré

  1. Dela hela broccolin, inklusive stjälken, i mindre bitar. Spara 3 buketter med stjälk. Koka resterande broccoli i vatten med salt och bikarbonat tills den mjuknat, ca 5 min. Sila och låt rinna av väl. Mixa broccolin slät i en matberedare med smör och dill. Smaka av med citronsaft.

Crudité

  1. Skiva de 3 broccolibuketterna. Råstekt broccoli: Bryt broccolin i buketter och skiva stjälkarna. Stek i olja tills de fått fin färg och mjuknat, cirka 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten och ättika. Knäck ett ägg i en kopp. Gör en virvel i vattnet med en visp eller sked innan du försiktigt stjälper i ägget. Låt sjuda ca 3 min. Plocka upp äggen med hålslev. Låt dem svalna lite, det går också bra att servera dem kalla.
  2. Bjud den mjuka broccolipurén med råstekt broccoli och krispig crudité till det syrliga ägget och den söta sellerin.

Tips

Använd en mandolin för supertunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Grillade tomater med basilikamajo

(4)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Sparrissallad med ägg

(4)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(11)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1.5 kg rotselleri
  • 2 msk oliver
  • 1 tsk flingsalt ev mer
  • 1 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • Brocolipuré samt crudité:
  • 300 g broccoli
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk bikarbonat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 25 g plockad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk salt
  • Råstekt broccoli:
  • 400 g broccolibuketter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Pocherat ägg:
  • 8 ägg
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Garnering:
  • dillvippor

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tvätta eller skala rotsellerin med en vass kniv. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 2 timmar. Skär i klyftor vid servering, ringla över olivolja samt strö på flingsalt, citronskal och vrid över peppar.

Broccolipuré

  1. Dela hela broccolin, inklusive stjälken, i mindre bitar. Spara 3 buketter med stjälk. Koka resterande broccoli i vatten med salt och bikarbonat tills den mjuknat, ca 5 min. Sila och låt rinna av väl. Mixa broccolin slät i en matberedare med smör och dill. Smaka av med citronsaft.

Crudité

  1. Skiva de 3 broccolibuketterna. Råstekt broccoli: Bryt broccolin i buketter och skiva stjälkarna. Stek i olja tills de fått fin färg och mjuknat, cirka 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten och ättika. Knäck ett ägg i en kopp. Gör en virvel i vattnet med en visp eller sked innan du försiktigt stjälper i ägget. Låt sjuda ca 3 min. Plocka upp äggen med hålslev. Låt dem svalna lite, det går också bra att servera dem kalla.
  2. Bjud den mjuka broccolipurén med råstekt broccoli och krispig crudité till det syrliga ägget och den söta sellerin.

Tips

Använd en mandolin för supertunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Grillade tomater med basilikamajo

(4)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Sparrissallad med ägg

(4)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(11)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)