Rotselleri i ugn med belugalinser och pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Ugnsrostad rotselleri och körsbärstomater som serveras till en linssallad och toppas med pocherat ägg. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor rotselleri, ca 2 cm tjocka
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g babyspenat eller grönkålsskott
  • 4 msk majonnäs
  • Linssallad
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 50 g färsk persilja, grovhackad
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk crème fraiche eller majonnäs
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Pocherade ägg
  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Pensla rotselleriskivorna med olivolja. Lägg på en plåt tillsammans med tomaterna med snittytan upp. Strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen tills sellerin är mjuk med fin färg, 20–25 min.

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Rör runt i vattnet så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget i mitten av virveln och låt sjuda 3–4 min. Plocka upp äggen med en hålslev och lägg på en tallrik.
  2. Servera sellerin toppad med spenat, linssallad, ägg, ev majonnäs och tomaterna.

Tips

Är du ovan att pochera ägg, knäck dem först i en kopp för att se att gulan inte går sönder. Pochera 1 eller 2 ägg i taget.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2020-08-20

Jag smulade över fetaost istället för ägg. Blev riktigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kimchi

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Focaccia med rödbeta, morot och blomkål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 skivor rotselleri, ca 2 cm tjocka
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g babyspenat eller grönkålsskott
  • 4 msk majonnäs
  • Linssallad
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 50 g färsk persilja, grovhackad
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk crème fraiche eller majonnäs
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Pocherade ägg
  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk salt

Rotselleri i ugn med belugalinser och pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Ugnsrostad rotselleri och körsbärstomater som serveras till en linssallad och toppas med pocherat ägg. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Pensla rotselleriskivorna med olivolja. Lägg på en plåt tillsammans med tomaterna med snittytan upp. Strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen tills sellerin är mjuk med fin färg, 20–25 min.

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Rör runt i vattnet så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget i mitten av virveln och låt sjuda 3–4 min. Plocka upp äggen med en hålslev och lägg på en tallrik.
  2. Servera sellerin toppad med spenat, linssallad, ägg, ev majonnäs och tomaterna.

Tips

Är du ovan att pochera ägg, knäck dem först i en kopp för att se att gulan inte går sönder. Pochera 1 eller 2 ägg i taget.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2020-08-20

Jag smulade över fetaost istället för ägg. Blev riktigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kimchi

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Focaccia med rödbeta, morot och blomkål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)