Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!

Liknande recept

Klassisk laxburgare

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!

Liknande recept

Klassisk laxburgare

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies