Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pannkakor utan ägg

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pannkakor utan ägg

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)