För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg (1-5):
4.29 (24 betyg)

Klassisk husman med en tvist.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1.5 dl parmesanost, finriven
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • 3 dl rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt.
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl. Vispa ihop mandelmjöl, mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Vänd ner de rivna grönsakerna och parmesan. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och häll ut smet. Stek gyllene på båda sidorna. Gör antingen flera små eller färre stora.
  5. Servera rårakorna med rårörda lingon, du hittar receptet på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-02-05

Goda! Men det tar betydligt längre tid att laga än 30 minuter!

Elisabet

2018-10-26

Supergott! Körde på hackade mandlar i, istället för mandelmjöl. NÄsta gång blir det med löjrom, creme fraiche och västerbottenost. Smaskens!

Per

2017-12-05

Ska testa med creme fraiche nästa gång.

Mia

2017-08-17

Välbalanserad rätt! Bytte inte ut någonting, men kompletterade lingonsylten med crème fraîche, vilket funkade förvånansvärt bra.

Görel

2017-02-14

Tog Västerbottensost i stället och de blev verkligen jättegoda! Som tillbehör hade vi i stället tomatsalsa och crème fraîche, mums!

Liknande recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(91)

Laxpaj med potatis

(17)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Gratinerad färskpotatis med chèvre

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g potatis
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1.5 dl parmesanost, finriven
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • 3 dl rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg (1-5):
4.29 (24 betyg)

Klassisk husman med en tvist.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt.
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl. Vispa ihop mandelmjöl, mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Vänd ner de rivna grönsakerna och parmesan. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och häll ut smet. Stek gyllene på båda sidorna. Gör antingen flera små eller färre stora.
  5. Servera rårakorna med rårörda lingon, du hittar receptet på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-02-05

Goda! Men det tar betydligt längre tid att laga än 30 minuter!

Elisabet

2018-10-26

Supergott! Körde på hackade mandlar i, istället för mandelmjöl. NÄsta gång blir det med löjrom, creme fraiche och västerbottenost. Smaskens!

Per

2017-12-05

Ska testa med creme fraiche nästa gång.

Mia

2017-08-17

Välbalanserad rätt! Bytte inte ut någonting, men kompletterade lingonsylten med crème fraîche, vilket funkade förvånansvärt bra.

Görel

2017-02-14

Tog Västerbottensost i stället och de blev verkligen jättegoda! Som tillbehör hade vi i stället tomatsalsa och crème fraîche, mums!

Liknande recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(91)

Laxpaj med potatis

(17)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Gratinerad färskpotatis med chèvre

(5)