Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

Klassiska raggmunkar som här blandats med söt palsternacka. Ljuvligt gott med bacon och äpple till.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  3. Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

Tips

Garnera med persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2017-12-07

Helt fel proportioner.

Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg
Betyg
(162)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

Klassiska raggmunkar som här blandats med söt palsternacka. Ljuvligt gott med bacon och äpple till.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  3. Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

Tips

Garnera med persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2017-12-07

Helt fel proportioner.

Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg
Betyg
(162)