Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Klassiska raggmunkar som här blandats med söt palsternacka. Ljuvligt gott med bacon och äpple till.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  3. Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

Tips

Garnera med persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2017-12-07

Helt fel proportioner.

Liknande recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

(7)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Päronsallad med ädelost

(3)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Klassiska raggmunkar som här blandats med söt palsternacka. Ljuvligt gott med bacon och äpple till.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  3. Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

Tips

Garnera med persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2017-12-07

Helt fel proportioner.

Liknande recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

(7)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Päronsallad med ädelost

(3)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies