För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
3.38 (21 betyg)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potage med getost

(2)

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

(98)

Viltkorvsgryta med senapskräm

(1)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(77)

Soppa med torsk och pepparrot

(31)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
3.38 (21 betyg)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potage med getost

(2)

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

(98)

Viltkorvsgryta med senapskräm

(1)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(77)

Soppa med torsk och pepparrot

(31)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(8)