För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2019-12-08

Hua vad det var obehagligt å äta denna

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pumpapaj

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2019-12-08

Hua vad det var obehagligt å äta denna

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pumpapaj

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)