Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.39 (23 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2019-12-08

Hua vad det var obehagligt å äta denna

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.39 (23 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2019-12-08

Hua vad det var obehagligt å äta denna

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)