Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
  2. Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
  3. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies