
Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar
Betyg (1-5):
Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g morot
- 100 g palsternacka
- 100 g sötpotatis
- 30 g grönkål
- 1 liten gul lök
- 2 dl grädde
- 1 msk fransk senap
- 2 dl riven lagrad cheddar
- 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- färsk timjan, till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
- Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
- Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.
Liknande recept
Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar
Betyg (1-5):
Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.
- Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.
- Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-08
Hua vad det var obehagligt å äta denna
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Claes
2019-12-08
Hua vad det var obehagligt å äta denna