För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Matigare sallad med bönor, rostade morötter och parmaskinka

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotfrukter, tex morot, rotselleri och potatis
  • 1 tsk olivolja
  • 4 ägg
  • 500 g tomater, tärnade
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 50 g ärtskott
  • 160 g parmaskinka eller prosciutto
  • 0.5 tsk salt
  • Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek rotfrukterna i olja tills mjuka, 6-8 min. Salta. Lägg äggen i en kastrull med vatten, låt koka 4 min för en krämig gula.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och skölj av kikärtorna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Vänd ihop rotfrukter, tomater, kikärtor, rödlök med en vinägrett. Varva med ärtskotten på ett uppläggningsfat och lägg ägghalvor och skinkskivor ovanpå.

Tips

Ugnsrosta grönsakerna om ni inte vill steka dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(6)

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

(22)

Brunchplåt

(34)

Vesuvio-pizza

(8)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Kabab koobideh

(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g rotfrukter, tex morot, rotselleri och potatis
  • 1 tsk olivolja
  • 4 ägg
  • 500 g tomater, tärnade
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 50 g ärtskott
  • 160 g parmaskinka eller prosciutto
  • 0.5 tsk salt
  • Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Matigare sallad med bönor, rostade morötter och parmaskinka

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek rotfrukterna i olja tills mjuka, 6-8 min. Salta. Lägg äggen i en kastrull med vatten, låt koka 4 min för en krämig gula.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och skölj av kikärtorna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Vänd ihop rotfrukter, tomater, kikärtor, rödlök med en vinägrett. Varva med ärtskotten på ett uppläggningsfat och lägg ägghalvor och skinkskivor ovanpå.

Tips

Ugnsrosta grönsakerna om ni inte vill steka dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(6)

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

(22)

Brunchplåt

(34)

Vesuvio-pizza

(8)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Kabab koobideh

(6)