Rösti

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Rösti är en potatiskaka från Schweiz, här med grovriven morot, potatis, gul lök och lagrad ost. God variant av den klassiska röstin!

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g grovrivna eller strimlade potatisar
  • 1 grovriven morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör till stekning
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda potatis, morot, lök och salt. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisblandningen på ej för stark värme ca 2 minuter, rör då och då.
  2. Blanda i den rivna osten, rör om och platta till. Stek kakan under lock tills det blivit frasig stekskorpa, ca 5 minuter. Vänd kakan, lägg på locket och stek den andra sidan frasig, ca 5 minuter.

Servering

Servera potatiskakan direkt ur pannan, gärna med sallad.

Tips

Det här receptet kan även användas till att göra en snabb och enkel potatisgratäng. Byt då ut morot mot lök om du vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Wassberg

2012-02-06

Rösti med morot, gul lök och riven ost? Det här kan väl inte vara det man kallar Rösi i Schweiz?

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 450 g grovrivna eller strimlade potatisar
  • 1 grovriven morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör till stekning
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk salt

Rösti

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Rösti är en potatiskaka från Schweiz, här med grovriven morot, potatis, gul lök och lagrad ost. God variant av den klassiska röstin!

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatis, morot, lök och salt. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisblandningen på ej för stark värme ca 2 minuter, rör då och då.
  2. Blanda i den rivna osten, rör om och platta till. Stek kakan under lock tills det blivit frasig stekskorpa, ca 5 minuter. Vänd kakan, lägg på locket och stek den andra sidan frasig, ca 5 minuter.

Servering

Servera potatiskakan direkt ur pannan, gärna med sallad.

Tips

Det här receptet kan även användas till att göra en snabb och enkel potatisgratäng. Byt då ut morot mot lök om du vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Wassberg

2012-02-06

Rösti med morot, gul lök och riven ost? Det här kan väl inte vara det man kallar Rösi i Schweiz?

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)