
Rösti
Betyg (1-5):
Rösti är en potatiskaka från Schweiz, här med grovriven morot, potatis, gul lök och lagrad ost. God variant av den klassiska röstin!
Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g grovrivna eller strimlade potatisar
- 1 grovriven morot
- 1 finhackad gul lök
- 3 msk smör till stekning
- 1 dl riven lagrad ost
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda potatis, morot, lök och salt. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisblandningen på ej för stark värme ca 2 minuter, rör då och då.
- Blanda i den rivna osten, rör om och platta till. Stek kakan under lock tills det blivit frasig stekskorpa, ca 5 minuter. Vänd kakan, lägg på locket och stek den andra sidan frasig, ca 5 minuter.
Servering
Servera potatiskakan direkt ur pannan, gärna med sallad.
Tips

Det här receptet kan även användas till att göra en snabb och enkel potatisgratäng. Byt då ut morot mot lök om du vill.
Liknande recept
Rösti
Betyg (1-5):
Rösti är en potatiskaka från Schweiz, här med grovriven morot, potatis, gul lök och lagrad ost. God variant av den klassiska röstin!
Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda potatis, morot, lök och salt. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisblandningen på ej för stark värme ca 2 minuter, rör då och då.
- Blanda i den rivna osten, rör om och platta till. Stek kakan under lock tills det blivit frasig stekskorpa, ca 5 minuter. Vänd kakan, lägg på locket och stek den andra sidan frasig, ca 5 minuter.
Servering
Servera potatiskakan direkt ur pannan, gärna med sallad.
Tips

Det här receptet kan även användas till att göra en snabb och enkel potatisgratäng. Byt då ut morot mot lök om du vill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-02-06
Rösti med morot, gul lök och riven ost? Det här kan väl inte vara det man kallar Rösi i Schweiz?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva Wassberg
2012-02-06
Rösti med morot, gul lök och riven ost? Det här kan väl inte vara det man kallar Rösi i Schweiz?