Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Stek med mycket smak och goda tillbehör.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1.5 kg rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl belugalinser eller gröna linser
  • 250 g steklökar
  • 500 g cocktailtomater
  • 5 sardellfilléer i olja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 20 basilikablad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, sardeller, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie.
  3. Stek i ugnen ca 1,5 timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-04-09

Det är viktigt att alla mängder vätska stämmer, att tomaterna är där som avger vätska, temperaturen och tiden. Sen måste den vara täckt av folien för att vätskan ska vara kvar.

Jona

2014-04-08

Såg gott ut men linserna gick inte att äta. De blev aldrig färdiga.

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1.5 kg rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl belugalinser eller gröna linser
  • 250 g steklökar
  • 500 g cocktailtomater
  • 5 sardellfilléer i olja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 20 basilikablad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Stek med mycket smak och goda tillbehör.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, sardeller, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie.
  3. Stek i ugnen ca 1,5 timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-04-09

Det är viktigt att alla mängder vätska stämmer, att tomaterna är där som avger vätska, temperaturen och tiden. Sen måste den vara täckt av folien för att vätskan ska vara kvar.

Jona

2014-04-08

Såg gott ut men linserna gick inte att äta. De blev aldrig färdiga.

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies