Rostbiff med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Varför spara allt det goda till helgen? njut av en smakrik rostbiff med potatis- sallad en helt vanlig onsdag.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 900 g rostbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Krämig potatissallad:
  • 1 kg delikatesspotatis el färskpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 knippe rädisa, i skivor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 200 g cornichoner
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ihop de torra kryddorna och gnugga in i köttbiten. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör. Stick in en termometer i köttet och grilla mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°, ca 35 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Dela på mitten och låt svalna något
  3. Blanda ihop crème fraiche, senap, honung, salt och peppar till en sås. Vänd runt potatis, rädisor, salladslök och cornichonger i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga färsbullar

(7)

Kokt skinka med mimosasalsa

(2)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Superfröiga piroger

(26)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(28)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Tacolasagne

(241)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 900 g rostbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Krämig potatissallad:
  • 1 kg delikatesspotatis el färskpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 knippe rädisa, i skivor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 200 g cornichoner
  • 0.5 tsk salt

Rostbiff med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Varför spara allt det goda till helgen? njut av en smakrik rostbiff med potatis- sallad en helt vanlig onsdag.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ihop de torra kryddorna och gnugga in i köttbiten. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör. Stick in en termometer i köttet och grilla mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°, ca 35 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Dela på mitten och låt svalna något
  3. Blanda ihop crème fraiche, senap, honung, salt och peppar till en sås. Vänd runt potatis, rädisor, salladslök och cornichonger i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga färsbullar

(7)

Kokt skinka med mimosasalsa

(2)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Superfröiga piroger

(26)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(28)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Tacolasagne

(241)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies