Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)