
Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis
Betyg (1-5):
Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
- Äppel-crème fraiche:
- 2 äpplen
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 msk riven pepparrot
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- Sockerstekt färskpotatis:
- 500 g kokt färsk potatis
- 50 g smör
- 1 msk socker
- 1 msk färsk rosmarin
- 1 krm peppar (eller efter smak)
- 2 krm salt (eller efter smak)
Gör så här
- Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
- Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.
Servering
Servera med sallad.
Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.
Liknande recept
Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis
Betyg (1-5):
Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
- Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.
Servering
Servera med sallad.
Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!