Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bowl med sashimilax

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bowl med sashimilax

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies