Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Carnitas med äppelsalsa

(45)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Carnitas med äppelsalsa

(45)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies