Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rödbetor
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-02-24

Otroligt god pesto, gjorde dubbel sats, passar bra till pasta med. Men den dubbla satsen rotfrukter (8 port) blev bara till tre måltider för mig.

Jörgen

2017-12-27

Mycket gott. Vi adderade en halv finhackad röd chili för att skoja till det.

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rödbetor
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-02-24

Otroligt god pesto, gjorde dubbel sats, passar bra till pasta med. Men den dubbla satsen rotfrukter (8 port) blev bara till tre måltider för mig.

Jörgen

2017-12-27

Mycket gott. Vi adderade en halv finhackad röd chili för att skoja till det.

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies