Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rödbetor
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • Spenatpesto
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-02-24

Otroligt god pesto, gjorde dubbel sats, passar bra till pasta med. Men den dubbla satsen rotfrukter (8 port) blev bara till tre måltider för mig.

Jörgen

2017-12-27

Mycket gott. Vi adderade en halv finhackad röd chili för att skoja till det.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rödbetor
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • Spenatpesto
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-02-24

Otroligt god pesto, gjorde dubbel sats, passar bra till pasta med. Men den dubbla satsen rotfrukter (8 port) blev bara till tre måltider för mig.

Jörgen

2017-12-27

Mycket gott. Vi adderade en halv finhackad röd chili för att skoja till det.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies