Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.
  2. Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!