Rostade rotfrukter med rostbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Använd köttet som tillbehör, här med rostade rotfukter som potatis,morötter, palsternnacka och purjolök.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis, i bitar
  • 300 g morötter, i bitar
  • 300 g palsternacka, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 12 skivor ugnsstekt rostbiff
  • hackad persilja
  • Mango chutney-sås
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.
  3. Bryn 1 kg rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med 1 msk flingsalt och 1 tsk nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Tips

Att ha en färdigskivad rostbiff i kylen kan vara veckans räddare i nöden, med olika sorters grönsaksrätter till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkotletter med mos och spenat

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bönköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammracks med råstekt potatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g potatis, i bitar
  • 300 g morötter, i bitar
  • 300 g palsternacka, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 12 skivor ugnsstekt rostbiff
  • hackad persilja
  • Mango chutney-sås
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Rostade rotfrukter med rostbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Använd köttet som tillbehör, här med rostade rotfukter som potatis,morötter, palsternnacka och purjolök.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.
  3. Bryn 1 kg rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med 1 msk flingsalt och 1 tsk nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Tips

Att ha en färdigskivad rostbiff i kylen kan vara veckans räddare i nöden, med olika sorters grönsaksrätter till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkotletter med mos och spenat

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bönköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammracks med råstekt potatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)