Rostade morötter med parmesancremé

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg morötter, gärna flera färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Parmesancrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 75 g parmesan, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
  2. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
  3. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(34)

Potkäs

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg morötter, gärna flera färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Parmesancrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 75 g parmesan, finriven
  • salt

Rostade morötter med parmesancremé

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
  2. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
  3. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

(34)

Potkäs

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies