Rostade morötter med parmesancremé

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 kg morötter, gärna flera färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • Parmesancrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 75 g parmesan, finriven

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
  2. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
  3. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)

Plättar med fetaoströra - Coop

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Börekpaj med mangold och fetaost - Coop

(2)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch - Coop

(1)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 kg morötter, gärna flera färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • Parmesancrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 75 g parmesan, finriven

Rostade morötter med parmesancremé

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
  2. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
  3. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)

Plättar med fetaoströra - Coop

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Börekpaj med mangold och fetaost - Coop

(2)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies