Rostade julgrönsaker med tryffelmajo

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Brysselkål, kålrot, palsternacka och rödlök som rostas i ugnen och toppas med valnötter och tryffelmajonnäs. Perfekt att servera på julbordet.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g brysselkål
  • 400 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl valnötter
  • Tryffelmajo
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa brysselkålen och dela på mitten om de är stora. Skala kålrot och palsternacka och skär i bitar. Skär löken i klyftor. Fördela allt utom brysselkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och strö över kryddor och salt. Rosta mitt i ugnen 15 min.
  2. Lägg dit brysselkålen och rosta tills allt har fin färg, ca 15 min till. Vänd ev någon gång under tiden. Strö över nötterna och låt rosta med de sista 5 min.
  3. Vispa äggulan med senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Smula över extra flingsalt på plåten och servera grönsakerna med tryffelmajon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majspannkaka med polenta och kantareller

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g brysselkål
  • 400 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl valnötter
  • Tryffelmajo
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • tryffelolja

Rostade julgrönsaker med tryffelmajo

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Brysselkål, kålrot, palsternacka och rödlök som rostas i ugnen och toppas med valnötter och tryffelmajonnäs. Perfekt att servera på julbordet.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa brysselkålen och dela på mitten om de är stora. Skala kålrot och palsternacka och skär i bitar. Skär löken i klyftor. Fördela allt utom brysselkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och strö över kryddor och salt. Rosta mitt i ugnen 15 min.
  2. Lägg dit brysselkålen och rosta tills allt har fin färg, ca 15 min till. Vänd ev någon gång under tiden. Strö över nötterna och låt rosta med de sista 5 min.
  3. Vispa äggulan med senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Smula över extra flingsalt på plåten och servera grönsakerna med tryffelmajon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majspannkaka med polenta och kantareller

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies