Rostade grönsaker med olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Brödet passar perfekt till fetaostkrämen och de nygrillade grönsakerna.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Olivbröd:
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl hackade oliver
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostade grönsaker:
  • 2 halverade röda paprikor
  • 8 små delade tomater
  • 0.5 zucchini, skuren i halvmånar
  • 12 champinjoner
  • 100 g grön sparris, i bitar
  • 0.5 dl oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 100 g fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk basilika eller timjan, hackad
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Olivbröd

  1. Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Knåda in mjölet och ställ degen att jäsa en halvtimme. Sätt ugnen på 225º. Fräs oliver, lök och vitlök i olja några minuter. Dela degen i fyra delar, kavla ut cm-tjocka rundlar. Bred på oliv- och lökfräset och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått färg.

Rostade grönsaker

  1. Höj ugnsvärmen till 250 º. Lägg paprikorna med skalet upp i en ugnslångpanna. Sätt in dem i övre delen av ugnen tills skalen blivit fläckvis svarta. Låt dem svalna lite och dra av skalen. Skär paprikan i bitar. Minska ugnsvärmen till 225 º. Lägg paprikan, resten av grönsakerna och oliverna i långpannan. Tillsätt olja, salt, peppar och timjan och blanda om ordentligt. Rosta alltsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Fetaostkräm

  1. Blanda alla ingredienser. Värm brödet snabbt i ugnen och servera det till grönsakerna och fetaostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Taco med skaldjur

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • Olivbröd:
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl hackade oliver
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostade grönsaker:
  • 2 halverade röda paprikor
  • 8 små delade tomater
  • 0.5 zucchini, skuren i halvmånar
  • 12 champinjoner
  • 100 g grön sparris, i bitar
  • 0.5 dl oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 100 g fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk basilika eller timjan, hackad
  • 1 krm svartpeppar

Rostade grönsaker med olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Brödet passar perfekt till fetaostkrämen och de nygrillade grönsakerna.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Olivbröd

  1. Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Knåda in mjölet och ställ degen att jäsa en halvtimme. Sätt ugnen på 225º. Fräs oliver, lök och vitlök i olja några minuter. Dela degen i fyra delar, kavla ut cm-tjocka rundlar. Bred på oliv- och lökfräset och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått färg.

Rostade grönsaker

  1. Höj ugnsvärmen till 250 º. Lägg paprikorna med skalet upp i en ugnslångpanna. Sätt in dem i övre delen av ugnen tills skalen blivit fläckvis svarta. Låt dem svalna lite och dra av skalen. Skär paprikan i bitar. Minska ugnsvärmen till 225 º. Lägg paprikan, resten av grönsakerna och oliverna i långpannan. Tillsätt olja, salt, peppar och timjan och blanda om ordentligt. Rosta alltsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Fetaostkräm

  1. Blanda alla ingredienser. Värm brödet snabbt i ugnen och servera det till grönsakerna och fetaostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Taco med skaldjur

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)