
Rostade grönsaker med olivbröd
Betyg (1-5):
Brödet passar perfekt till fetaostkrämen och de nygrillade grönsakerna.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Olivbröd:
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 6.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl hackade oliver
- 1 hackad schalottenlök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk salt
- Rostade grönsaker:
- 2 halverade röda paprikor
- 8 små delade tomater
- 0.5 zucchini, skuren i halvmånar
- 12 champinjoner
- 100 g grön sparris, i bitar
- 0.5 dl oliver
- 2 msk olivolja
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 msk färsk timjan
- 1 tsk salt
- Fetaostkräm:
- 100 g fetaost
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 msk basilika eller timjan, hackad
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Olivbröd
- Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Knåda in mjölet och ställ degen att jäsa en halvtimme. Sätt ugnen på 225º. Fräs oliver, lök och vitlök i olja några minuter. Dela degen i fyra delar, kavla ut cm-tjocka rundlar. Bred på oliv- och lökfräset och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått färg.
Rostade grönsaker
- Höj ugnsvärmen till 250 º. Lägg paprikorna med skalet upp i en ugnslångpanna. Sätt in dem i övre delen av ugnen tills skalen blivit fläckvis svarta. Låt dem svalna lite och dra av skalen. Skär paprikan i bitar. Minska ugnsvärmen till 225 º. Lägg paprikan, resten av grönsakerna och oliverna i långpannan. Tillsätt olja, salt, peppar och timjan och blanda om ordentligt. Rosta alltsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Fetaostkräm
- Blanda alla ingredienser. Värm brödet snabbt i ugnen och servera det till grönsakerna och fetaostkrämen.
Liknande recept
Rostade grönsaker med olivbröd
Betyg (1-5):
Brödet passar perfekt till fetaostkrämen och de nygrillade grönsakerna.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Olivbröd
- Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Knåda in mjölet och ställ degen att jäsa en halvtimme. Sätt ugnen på 225º. Fräs oliver, lök och vitlök i olja några minuter. Dela degen i fyra delar, kavla ut cm-tjocka rundlar. Bred på oliv- och lökfräset och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått färg.
Rostade grönsaker
- Höj ugnsvärmen till 250 º. Lägg paprikorna med skalet upp i en ugnslångpanna. Sätt in dem i övre delen av ugnen tills skalen blivit fläckvis svarta. Låt dem svalna lite och dra av skalen. Skär paprikan i bitar. Minska ugnsvärmen till 225 º. Lägg paprikan, resten av grönsakerna och oliverna i långpannan. Tillsätt olja, salt, peppar och timjan och blanda om ordentligt. Rosta alltsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Fetaostkräm
- Blanda alla ingredienser. Värm brödet snabbt i ugnen och servera det till grönsakerna och fetaostkrämen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!