Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Mustig rostad smak. Med tortellini och pesto i blir den matigt mättande.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 800 g körsbärstomater på kvist
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano
  • Till servering:
  • 1 paket färsk tortellini med basilika- eller pestofyllning (250 g)
  • 1 dl pesto
  • 0.5 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt med vitlöksklyftor och lök. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills tomaterna fått lite färg.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull och häll ner tomater, lök och vitlök. Mixa slätt och smaka av med basilika, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera soppan med pasta, en klick pesto och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-10-20

Godaste tomatsoppan jag ätit! Hade inte körsbärstomater sp det röckte, så tog egenodlade Marmande och klyftade istället. Lade till ett litet blad salvia samt lite chiliflagor till buljongkoket och tog torkad oregano.

Erika

2017-04-27

Jättegott! Följde receptet och resultatet blev perfekt!

Emma

2015-12-06

Mycket god tomatsoppa och enkelt! Istället för att köpa färdigt. Känns lyxig :-)

Josse

2015-10-19

Jättegod soppa, t o m tvååringen älskar den här.

Charlotte Grahn

2015-10-11

Skippade pastan och tog fetaost i stället. ...mums

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Bowl med sashimilax

(3)

Asiatisk laxsoppa

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(17)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 800 g körsbärstomater på kvist
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano
  • Till servering:
  • 1 paket färsk tortellini med basilika- eller pestofyllning (250 g)
  • 1 dl pesto
  • 0.5 kruka basilika

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Mustig rostad smak. Med tortellini och pesto i blir den matigt mättande.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt med vitlöksklyftor och lök. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills tomaterna fått lite färg.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull och häll ner tomater, lök och vitlök. Mixa slätt och smaka av med basilika, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera soppan med pasta, en klick pesto och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-10-20

Godaste tomatsoppan jag ätit! Hade inte körsbärstomater sp det röckte, så tog egenodlade Marmande och klyftade istället. Lade till ett litet blad salvia samt lite chiliflagor till buljongkoket och tog torkad oregano.

Erika

2017-04-27

Jättegott! Följde receptet och resultatet blev perfekt!

Emma

2015-12-06

Mycket god tomatsoppa och enkelt! Istället för att köpa färdigt. Känns lyxig :-)

Josse

2015-10-19

Jättegod soppa, t o m tvååringen älskar den här.

Charlotte Grahn

2015-10-11

Skippade pastan och tog fetaost i stället. ...mums

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

(43)

Bowl med sashimilax

(3)

Asiatisk laxsoppa

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(17)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies