Rostad sötpotatis - pommes med riven ost

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 4 stora sötpotatisar
  • 3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär sötpotatisen i cm-tjocka stavar. Fördela på en plåtklädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt med en stekspade någongång under tiden.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme och låt puttra försiktigt några minuter, så att det tar smak av vitlöken utan att få färg.
  3. Lägg pommesen på ett fat, skeda över smöret och strö över persiljan. Riv över osten och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-08-19

Supergott! Nästa gång kör jag i lite högre temperatur för att få dem mer krispiga.

Liknande recept

Grekiska ugnsrostade potatisar

(10)

Sötpotatisröra

(1)

Picklad potatissallad

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Sötpotatisaioli

(7)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 stora sötpotatisar
  • 3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 50 g parmesanost

Rostad sötpotatis - pommes med riven ost

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär sötpotatisen i cm-tjocka stavar. Fördela på en plåtklädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt med en stekspade någongång under tiden.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme och låt puttra försiktigt några minuter, så att det tar smak av vitlöken utan att få färg.
  3. Lägg pommesen på ett fat, skeda över smöret och strö över persiljan. Riv över osten och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-08-19

Supergott! Nästa gång kör jag i lite högre temperatur för att få dem mer krispiga.

Liknande recept

Grekiska ugnsrostade potatisar

(10)

Sötpotatisröra

(1)

Picklad potatissallad

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Sötpotatisaioli

(7)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies