
Rostad sötpotatis - pommes med riven ost
Betyg (1-5):
Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 4 stora sötpotatisar
- 3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk smör
- 2 msk finhackad färsk persilja
- 50 g parmesanost
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär sötpotatisen i cm-tjocka stavar. Fördela på en plåtklädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt med en stekspade någongång under tiden.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme och låt puttra försiktigt några minuter, så att det tar smak av vitlöken utan att få färg.
- Lägg pommesen på ett fat, skeda över smöret och strö över persiljan. Riv över osten och servera direkt.
Liknande recept
Rostad sötpotatis - pommes med riven ost
Betyg (1-5):
Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär sötpotatisen i cm-tjocka stavar. Fördela på en plåtklädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt med en stekspade någongång under tiden.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme och låt puttra försiktigt några minuter, så att det tar smak av vitlöken utan att få färg.
- Lägg pommesen på ett fat, skeda över smöret och strö över persiljan. Riv över osten och servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-08-19
Supergott! Nästa gång kör jag i lite högre temperatur för att få dem mer krispiga.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Christina
2017-08-19
Supergott! Nästa gång kör jag i lite högre temperatur för att få dem mer krispiga.