Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Att först tillaga köttet och därefter låta det ligga i en god marinad är ett smart drag. Det gör köttet både saftigt och ger extra mycket smak. Servera med en härlig sallad på sötpotatis, gurka och spenat. Smaksätt slutligen med lime, sesamolja och mynta och bjud in familj och vänner!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (23)
  • 600 g ryggbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • Sötpotatissallad:
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten gurka
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 70 g babyspenat
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Salta och peppra biffen. Bryn den runt om i smör i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55˚. Ta ut och låt köttet vila ca 30 min innan den skärs i skivor, sedan i strimlor. Blanda soja, sesamolja, vinäger och lök. Vänd runt med köttet, låt marinera ca 20 min.
  2. Höj ugnsvärmen till 225˚. Tvätta och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt i olja och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen till fin krispig yta 15–20 min.
  3. Skala och tärna gurkan fint. Blanda gurkan med lime, sesamolja, honung, vinäger och mynta. Vänd ihop sötpotatisen med lök, spenat och gurksalsan. Varva potatissalladen med det marinerade köttet på ett serveringsfat och toppa med sesamfrön och chili. Strö över flingsalt.

Tips

Entrecôte eller oxfilé passar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-23

Mycket smak, en glad överraskning!

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttbullar med chèvre

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttfärspirog

(22)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 600 g ryggbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • Sötpotatissallad:
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten gurka
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 70 g babyspenat
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Att först tillaga köttet och därefter låta det ligga i en god marinad är ett smart drag. Det gör köttet både saftigt och ger extra mycket smak. Servera med en härlig sallad på sötpotatis, gurka och spenat. Smaksätt slutligen med lime, sesamolja och mynta och bjud in familj och vänner!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra biffen. Bryn den runt om i smör i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55˚. Ta ut och låt köttet vila ca 30 min innan den skärs i skivor, sedan i strimlor. Blanda soja, sesamolja, vinäger och lök. Vänd runt med köttet, låt marinera ca 20 min.
  2. Höj ugnsvärmen till 225˚. Tvätta och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt i olja och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen till fin krispig yta 15–20 min.
  3. Skala och tärna gurkan fint. Blanda gurkan med lime, sesamolja, honung, vinäger och mynta. Vänd ihop sötpotatisen med lök, spenat och gurksalsan. Varva potatissalladen med det marinerade köttet på ett serveringsfat och toppa med sesamfrön och chili. Strö över flingsalt.

Tips

Entrecôte eller oxfilé passar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-23

Mycket smak, en glad överraskning!

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttbullar med chèvre

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttfärspirog

(22)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies