Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)