Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad - Coop

(10)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Sötpotatissallad med limevinägrett - Coop

(43)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad - Coop

(10)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Sötpotatissallad med limevinägrett - Coop

(43)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies