För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
3.94 (17 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(33)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(22)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(41)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Surimicakes med fries

(11)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(38)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
3.94 (17 betyg)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(33)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(22)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(41)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Surimicakes med fries

(11)

Kåldolmar med röda linser och fetaost

(24)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(38)