Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering
  • 100 g färskost, till servering

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd och färskost.

Servering

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Tips

Mosa fetaosten och bred på brödet, toppa med chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2019-10-09

Smakade absolut ingenting eftersom det inte är någon buljong i soppan. Blev en väldigt trist smaklös grej som som smakade vatten.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Tofu Tikka

(25)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering
  • 100 g färskost, till servering

Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd och färskost.

Servering

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Tips

Mosa fetaosten och bred på brödet, toppa med chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2019-10-09

Smakade absolut ingenting eftersom det inte är någon buljong i soppan. Blev en väldigt trist smaklös grej som som smakade vatten.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Tofu Tikka

(25)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies