Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde, färskost och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd.

Tips

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering

Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde, färskost och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd.

Tips

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies