För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
3.35 (20 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering
  • 100 g färskost, till servering

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd och färskost.

Servering

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Tips

Mosa fetaosten och bred på brödet, toppa med chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2019-11-21

Som vanligt med coops recept så behöver man smaka upp maten med salt, peppar och andra kryddor. Använde 40% grädde så det blev inte vattningt och hällde i ett par msk kycklingfond. I sitt originalutförande blir maten smaklös.

Lars

2019-11-12

Väldigt smaklöst och vattnigt.

Marina

2019-10-18

Håller med Jakob om att det inte smakade särskilt mycket eftersom det inte var något salt eller buljong enligt receptet (förutom till rostningen). Vi hade svårt att få upp sältan efter soppan var klar.

Jakob

2019-10-09

Smakade absolut ingenting eftersom det inte är någon buljong i soppan. Blev en väldigt trist smaklös grej som som smakade vatten.

Liknande recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Moussakagratäng

(98)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • bröd, till servering
  • 100 g färskost, till servering

Rostad rotsakssoppa med bröd

Betyg (1-5):
3.35 (20 betyg)

En värmande och mättande soppa på rotselleri, morot, vitkål och gröna linser.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morot i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Blanda i rotsakerna och kålen. Tillsätt vatten, grädde och vinäger, låt sjuda ca 10 min.
  3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Toppa soppan med linser och servera med bröd och färskost.

Servering

Vänd runt linserna med japansk soja och rosta i ugnen på 175° tills de är knapriga.

Tips

Mosa fetaosten och bred på brödet, toppa med chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2019-11-21

Som vanligt med coops recept så behöver man smaka upp maten med salt, peppar och andra kryddor. Använde 40% grädde så det blev inte vattningt och hällde i ett par msk kycklingfond. I sitt originalutförande blir maten smaklös.

Lars

2019-11-12

Väldigt smaklöst och vattnigt.

Marina

2019-10-18

Håller med Jakob om att det inte smakade särskilt mycket eftersom det inte var något salt eller buljong enligt receptet (förutom till rostningen). Vi hade svårt att få upp sältan efter soppan var klar.

Jakob

2019-10-09

Smakade absolut ingenting eftersom det inte är någon buljong i soppan. Blev en väldigt trist smaklös grej som som smakade vatten.

Liknande recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Moussakagratäng

(98)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)