Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

En krämig soppa som kompletteras med knapriga frön och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 kg urkärnad pumpa i bitar
  • 8 skalade och delade schalottenlökar
  • 6 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl färsk timjan och/eller rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • Myntaolja:
  • 1 dl blad av färsk mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Dela pumpan på mitten, gröp ur kärnorna. Skär bort allt skal. Skär pumpan i bitar.
  2. Lägg pumpabitar, lök och örter i en långpanna. Ringla över olja, salta och peppra. Stek i ugnen tills pumpan är mjuk, cirka 15 minuter. Rör om en gång under rostningen.

Myntaolja

  1. Blanda myntablad, olja och salt till myntaoljan i en liten skål. Mixa några minuter med mixerstav.
  2. Ta långpannan ur ugnen och häll allt i en rymlig kastrull. Tillsätt grädde, vin, vatten och fond. Mixa till en slät soppa. hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med myntaolja, pumpakärnor, parmesan och gärna tillsammans med Svamprullar.

Tips

Ta grönsaksfond istället för kycklingfond om du vill ha en vegetarisk soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-12-11

Jättegod, har gjort flera omgångar. Skippar myntaoljan dock, och tar en klick crème fraîche med pressad vitlök istället.

Mia

2014-10-21

fantastiskt god

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Bowl med sashimilax

(4)

Älgköttbullar

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg urkärnad pumpa i bitar
  • 8 skalade och delade schalottenlökar
  • 6 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl färsk timjan och/eller rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • Myntaolja:
  • 1 dl blad av färsk mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • Till servering:
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • hyvlad parmesan

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

En krämig soppa som kompletteras med knapriga frön och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela pumpan på mitten, gröp ur kärnorna. Skär bort allt skal. Skär pumpan i bitar.
  2. Lägg pumpabitar, lök och örter i en långpanna. Ringla över olja, salta och peppra. Stek i ugnen tills pumpan är mjuk, cirka 15 minuter. Rör om en gång under rostningen.

Myntaolja

  1. Blanda myntablad, olja och salt till myntaoljan i en liten skål. Mixa några minuter med mixerstav.
  2. Ta långpannan ur ugnen och häll allt i en rymlig kastrull. Tillsätt grädde, vin, vatten och fond. Mixa till en slät soppa. hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med myntaolja, pumpakärnor, parmesan och gärna tillsammans med Svamprullar.

Tips

Ta grönsaksfond istället för kycklingfond om du vill ha en vegetarisk soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-12-11

Jättegod, har gjort flera omgångar. Skippar myntaoljan dock, och tar en klick crème fraîche med pressad vitlök istället.

Mia

2014-10-21

fantastiskt god

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Bowl med sashimilax

(4)

Älgköttbullar

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies