Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
4.57 (7 betyg)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelsoppa i glas med citronfraiche

(2)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
4.57 (7 betyg)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelsoppa i glas med citronfraiche

(2)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies