Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelsoppa i glas med citronfraiche - Coop

(2)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål - Coop

(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelsoppa i glas med citronfraiche - Coop

(2)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål - Coop

(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies