För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Ugnsrostade grönsaker som rödlök, broccoli och grönkål som serveras till kycklingfilé och som toppas med en yoghurtdressing.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 1 stor rödlök
  • 250 g broccoli
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 100 g grönkål
  • 0.5 msk pressad citronsaft eller vinäger
  • flingsalt
  • 3 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Skär potatisen i små bitar och löken i stora klyftor. Skär broccolin i stora buketter. Vänd runt allt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet kvar och lägg på plåten. Strö över flingsalt.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 67˚. Höj temperaturen till 225˚. Låt kycklingen vila medan grönsakerna rostas mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Plocka bitar av grönkålsbladen och krama runt med citronsaft och salt. Tryck vitlöksklyftorna ur sina skal, mosa klyftorna och blanda med yoghurten. Smaka av såsen med salt. Strö grönkålsbladen över plåten och servera med kycklingen och såsen.

Tips

Bryn kycklingen i stekpannan, sänk värmen och stek klart under lock på svag värme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2020-02-08

Gärna mer rödlök och broccoli. Superrätt!

Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(16)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Kycklingfilé med pumpa

(1)

Kyckling med sirapskål

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g potatis
  • 1 stor rödlök
  • 250 g broccoli
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 100 g grönkål
  • 0.5 msk pressad citronsaft eller vinäger
  • flingsalt
  • 3 dl yoghurt 10%

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Ugnsrostade grönsaker som rödlök, broccoli och grönkål som serveras till kycklingfilé och som toppas med en yoghurtdressing.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Skär potatisen i små bitar och löken i stora klyftor. Skär broccolin i stora buketter. Vänd runt allt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet kvar och lägg på plåten. Strö över flingsalt.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 67˚. Höj temperaturen till 225˚. Låt kycklingen vila medan grönsakerna rostas mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Plocka bitar av grönkålsbladen och krama runt med citronsaft och salt. Tryck vitlöksklyftorna ur sina skal, mosa klyftorna och blanda med yoghurten. Smaka av såsen med salt. Strö grönkålsbladen över plåten och servera med kycklingen och såsen.

Tips

Bryn kycklingen i stekpannan, sänk värmen och stek klart under lock på svag värme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2020-02-08

Gärna mer rödlök och broccoli. Superrätt!

Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(16)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Kycklingfilé med pumpa

(1)

Kyckling med sirapskål

(6)