Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Underbart smakrik potatis med salt topping. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Vitlökssås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • Friterad kapris
  • 2 dl rapsolja
  • 100 g kapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel.
  2. Ringla över olja, strö över salt och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen och smaka av med salt.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5–8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Klicka såsen över potatisen och strö på kapris precis vid servering.

Tips

Potatisen ska bli krispig, sätt ugnen på grilleffekt om det behövs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Cashewnötstaco

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Vitlökssås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • Friterad kapris
  • 2 dl rapsolja
  • 100 g kapris

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Underbart smakrik potatis med salt topping. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel.
  2. Ringla över olja, strö över salt och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen och smaka av med salt.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5–8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Klicka såsen över potatisen och strö på kapris precis vid servering.

Tips

Potatisen ska bli krispig, sätt ugnen på grilleffekt om det behövs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Cashewnötstaco

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies