
Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris
Betyg (1-5):
Underbart smakrik potatis med salt topping. Recept av Liselotte Forslin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- Vitlökssås
- 1.5 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 2 msk finhackad persilja
- salt
- Friterad kapris
- 2 dl rapsolja
- 100 g kapris
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel.
- Ringla över olja, strö över salt och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen och smaka av med salt.
- Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5–8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Klicka såsen över potatisen och strö på kapris precis vid servering.
Tips

Potatisen ska bli krispig, sätt ugnen på grilleffekt om det behövs.
Liknande recept
Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris
Betyg (1-5):
Underbart smakrik potatis med salt topping. Recept av Liselotte Forslin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel.
- Ringla över olja, strö över salt och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen och smaka av med salt.
- Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5–8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Klicka såsen över potatisen och strö på kapris precis vid servering.
Tips

Potatisen ska bli krispig, sätt ugnen på grilleffekt om det behövs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!