Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 kg morötter
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta spiskummin i torr stekpanna tills det börjar dofta. Dela ev morötterna på längden om de är grova. Halvera vitlöken.
  2. Vänd runt med olja, timjan, smulat lagerblad och hälften av spiskummint. Fördela på en ugnsplåt, salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Krama ut 2 msk apelsinsaft ur det som är kvar och blanda saften med olja, vinäger och socker.
  4. Blanda crème fraichen med resterande spiskummin och smaka av med salt. Ringla apelsindressing på de varma morötterna och lägg morötter, vitlök och apelsinfiléer på ett fat. Skeda på lite av yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Fårfiol med äppel- och pepparrotsfraiche

(29)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Kycklingburgare med mangodressing

(15)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 kg morötter
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl crème fraiche

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta spiskummin i torr stekpanna tills det börjar dofta. Dela ev morötterna på längden om de är grova. Halvera vitlöken.
  2. Vänd runt med olja, timjan, smulat lagerblad och hälften av spiskummint. Fördela på en ugnsplåt, salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Krama ut 2 msk apelsinsaft ur det som är kvar och blanda saften med olja, vinäger och socker.
  4. Blanda crème fraichen med resterande spiskummin och smaka av med salt. Ringla apelsindressing på de varma morötterna och lägg morötter, vitlök och apelsinfiléer på ett fat. Skeda på lite av yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Fårfiol med äppel- och pepparrotsfraiche

(29)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Kycklingburgare med mangodressing

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies