Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (28)
  • 1.5 kg hel kyckling
  • 1 dl vatten eller ljus öl
  • libabröd eller pitabröd till servering
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • Ugnsbakad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad
  • 75 g grönkål
  • 75 g vitkål
  • 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • granatäppelkärnor
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk finrivet citronskal eller sumak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.

Ugnsbakad lök:

  1. Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.

Kålsallad:

  1. Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.

Yoghurtsås:

  1. Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2018-10-27

Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.

Katarina

2018-02-04

Underbar kombo av smaker!!!

Liknande recept

Minipiroger med lax

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Taco med röda linser

(13)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Midsommarpaj

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)
28 st
  • Ingredienser (28)
  • 1.5 kg hel kyckling
  • 1 dl vatten eller ljus öl
  • libabröd eller pitabröd till servering
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • Ugnsbakad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad
  • 75 g grönkål
  • 75 g vitkål
  • 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • granatäppelkärnor
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk finrivet citronskal eller sumak

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.

Ugnsbakad lök:

  1. Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.

Kålsallad:

  1. Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.

Yoghurtsås:

  1. Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2018-10-27

Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.

Katarina

2018-02-04

Underbar kombo av smaker!!!

Liknande recept

Minipiroger med lax

(1)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Taco med röda linser

(13)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Midsommarpaj

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies