Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (28)
  • 1.5 kg hel kyckling
  • 1 dl vatten eller ljus öl
  • libabröd eller pitabröd till servering
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • Ugnsbakad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad
  • 75 g grönkål
  • 75 g vitkål
  • 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • granatäppelkärnor
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk finrivet citronskal eller sumak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.

Ugnsbakad lök:

  1. Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.

Kålsallad:

  1. Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.

Yoghurtsås:

  1. Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2018-10-27

Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.

Katarina

2018-02-04

Underbar kombo av smaker!!!

Liknande recept

Älgköttbullar

(13)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Taco med röda linser

(13)

Paj på pålägg

(37)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Midsommarpaj

(7)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)
28 st
  • Ingredienser (28)
  • 1.5 kg hel kyckling
  • 1 dl vatten eller ljus öl
  • libabröd eller pitabröd till servering
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • Ugnsbakad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad
  • 75 g grönkål
  • 75 g vitkål
  • 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • granatäppelkärnor
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk finrivet citronskal eller sumak

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.

Ugnsbakad lök:

  1. Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.

Kålsallad:

  1. Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.

Yoghurtsås:

  1. Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2018-10-27

Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.

Katarina

2018-02-04

Underbar kombo av smaker!!!

Liknande recept

Älgköttbullar

(13)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Taco med röda linser

(13)

Paj på pålägg

(37)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Midsommarpaj

(7)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies