Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

Få ingredienser, men i magisk kombination! Är det i år blomkålen tar plats på julbordet? Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g blomkålshuvud
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • Kavringsmul
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • salt
  • Citronsmör
  • 50 g smör
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort blast och en bit nedtill på blomkålen så att den står stadigt. Ställ i en ugnsform och bred på smör runt om. Salta och baka mitt i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk men med lätt tuggmotstånd i mitten, ca 30 min. Ös med smöret i formen ett par gånger under ugnstiden.

Kavringsmul:

  1. Smula kavringskivorna med fingrarna eller i matberedare. Stek smulorna i smör tills de mörknat och blivit frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Brynt citronsmör:

  1. Smält smöret under omrörning tills det börjar bli gyllene och doftar nötigt. Häll direkt upp i en skål och riv över citronskal (endast det gula).
  2. Ringla det brynta smöret över blomkålen, strö över kavringsmulor och granatäppelkärnor. Toppa med finhackad persilja. Skär i skivor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(56)

Bruschetta med kyckling

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g blomkålshuvud
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • Kavringsmul
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • salt
  • Citronsmör
  • 50 g smör
  • 1 citron, finrivet skal

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

Betyg (1-5):
5 (5 betyg)

Få ingredienser, men i magisk kombination! Är det i år blomkålen tar plats på julbordet? Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort blast och en bit nedtill på blomkålen så att den står stadigt. Ställ i en ugnsform och bred på smör runt om. Salta och baka mitt i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk men med lätt tuggmotstånd i mitten, ca 30 min. Ös med smöret i formen ett par gånger under ugnstiden.

Kavringsmul:

  1. Smula kavringskivorna med fingrarna eller i matberedare. Stek smulorna i smör tills de mörknat och blivit frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Brynt citronsmör:

  1. Smält smöret under omrörning tills det börjar bli gyllene och doftar nötigt. Häll direkt upp i en skål och riv över citronskal (endast det gula).
  2. Ringla det brynta smöret över blomkålen, strö över kavringsmulor och granatäppelkärnor. Toppa med finhackad persilja. Skär i skivor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(6)

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

(56)

Bruschetta med kyckling

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies