Rosépepparlax med äppeltzaziki

Betyg (1-5):
3.61 (46 betyg)

Lax med rostad potatis och medelhavsinspirerad sås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg potatis, i klyftor eller halvor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 500 g laxfiléer
  • 2 msk smulad rosépeppar
  • 1 äpple i tunna stavar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad romansallad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och kajennpeppar. Låt stå i ugnen 25 minuter.
  3. Gnid in laxen med rosépeppar och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 15 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50º.
  4. Blanda ihop äpple, yoghurt och vitlök, smaka av med salt. Servera laxen med rostad potatis, äppeltzatziki och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rickard

2018-03-03

Toppbetyg! Jag som inte är en stor fiskätare älskade denna rätten. Även ganska lättlagad och riktigt fräsch!

Anita L

2016-04-28

gott

Vanja Bergsköld

2016-03-11

Gott! Väldigt goda smakkombinationer-

Tompa

2013-01-29

Riktigt gott, och lättlagat. Rekommenderas

Margareta Lundgren

2013-01-29

Mycket gott! Spara inte på äpplena!

Eva Unenge

2013-01-26

Underbart gott. Bra kombination . Försiktig med cajennen bara

F

2013-01-23

Ser inte receptet

Liknande recept

Klassisk strömmingslåda

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis, i klyftor eller halvor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 500 g laxfiléer
  • 2 msk smulad rosépeppar
  • 1 äpple i tunna stavar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad romansallad
  • 1 tsk salt

Rosépepparlax med äppeltzaziki

Betyg (1-5):
3.61 (46 betyg)

Lax med rostad potatis och medelhavsinspirerad sås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och kajennpeppar. Låt stå i ugnen 25 minuter.
  3. Gnid in laxen med rosépeppar och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 15 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50º.
  4. Blanda ihop äpple, yoghurt och vitlök, smaka av med salt. Servera laxen med rostad potatis, äppeltzatziki och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rickard

2018-03-03

Toppbetyg! Jag som inte är en stor fiskätare älskade denna rätten. Även ganska lättlagad och riktigt fräsch!

Anita L

2016-04-28

gott

Vanja Bergsköld

2016-03-11

Gott! Väldigt goda smakkombinationer-

Tompa

2013-01-29

Riktigt gott, och lättlagat. Rekommenderas

Margareta Lundgren

2013-01-29

Mycket gott! Spara inte på äpplena!

Eva Unenge

2013-01-26

Underbart gott. Bra kombination . Försiktig med cajennen bara

F

2013-01-23

Ser inte receptet

Liknande recept

Klassisk strömmingslåda

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies