Rosépepparfilé

Betyg (1-5):
2.57 (44 betyg)

En klassiker på middagsbordet. Saftig och pepprig med mycket arom.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • Sås:
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk grovkrossad rosépeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 1.5 msk finklippt dill
  • 1.5 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugn i 30-40 minuter, till en innertemperatur av 65-70°. Koka under tiden upp buljongen. Fräs vitlöken i lite smör, tillsätt tomatpuré, soja, dijonsenap, rosépeppar och vitt vin. Låt såsen koka i några minuter, salta och peppra.
  2. Garnera eventuellt med lite klippt bladpersilja och finklippt dill.

Servering

Servera med bönor, gröna ärter och kokt potatis.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chilibiff-wrap

(3)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärspirog

(21)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • Sås:
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk grovkrossad rosépeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 1.5 msk finklippt dill
  • 1.5 msk hackad bladpersilja

Rosépepparfilé

Betyg (1-5):
2.57 (44 betyg)

En klassiker på middagsbordet. Saftig och pepprig med mycket arom.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugn i 30-40 minuter, till en innertemperatur av 65-70°. Koka under tiden upp buljongen. Fräs vitlöken i lite smör, tillsätt tomatpuré, soja, dijonsenap, rosépeppar och vitt vin. Låt såsen koka i några minuter, salta och peppra.
  2. Garnera eventuellt med lite klippt bladpersilja och finklippt dill.

Servering

Servera med bönor, gröna ärter och kokt potatis.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chilibiff-wrap

(3)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärspirog

(21)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies